Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leif från Parken ser till att Fyren får nytändning

Nu ska det bli fart på Fyren i Norrsundet igen. Den anrika dansbanan ska utnyttjas litet oftare än på senare år och vem är bättre lämpad att ordna den saken än Leif Wibron, Gävleparkens eldsjäl som belönades med Guldklaven som årets arrangör på sommarens dansbandsgala i Malung.

– Jag ska hjälpa till med bokningarna och premiär blir det nu på lördag då skånska bandet Hedins spelar upp på Fyren, säger Leif Wibron. Sedan blir det nya tillställningar i Norrsundet en gång i månaden under hösten.

Samtidigt har Leif Wibron gjort klart med ett nytt program för Parken där det bland annat blir en dansfest på självaste nyårsafton för första gången på 23 år!

Blender ska spela och det blir en kväll för ”vanligt folk med festklädsel”, som Wibron poängterar, och inte bara dansbandsentusiasterna.

– På en nyårsafton ska det vara fest och allt som hör till och jag hoppas med detta locka även folk som vanligtvis inte brukar komma till våra dansbandsevenemang, säger Leif Wibron.

Oktober-maran återkommer också, en populär tvådagarsgala där årets band blir Jannez och Highlights (22 oktober) och Blender och Shake (23 oktober).

– Jag noterar ett stort intresse redan med många hotellbokningar av publik från andra orter, tillägger Wibron.

På begäran blir det också en dansbandsfest i samband med V75-tävlingarna på Gävletravet den 13 november. Då kommer Zekes och Wizex (för första gången i Gävle sen 90-talet) att spela nonstop växelvis.

Och 4 december blir det 20-årsjubileum för filmen ”Black Jack”, som till stor del spelade in i Gästrikland. Gissa vilka som ska spela...

Först ut på Rotundans scen blir en nonstopgala med Zlips och Chapelle söndagen (!) den 12 september.