Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leif Wibron vann delseger om dansmomsen – men nu överklagas beslutet: "Känns som en parodi"

Dansarrangören Leif Wibron i Gävle vann en delseger mot Skatteverket när det gäller hur vissa av arrangemangen på Parken ska beskattas. Men Skatteverket ger sig inte utan har nu överklagat domen till kammarrätten.

Gefle Dagblad berättade i april om Leif Wibrons delseger mot Skatteverket. Myndigheten ansåg att han använt fel momssats på entrébiljetterna till vissa arrangemang. Han hotades därför av en skattesmäll.

Men Leif Wibron överklagade beslutet till förvaltningsrätten som delvis gav honom rätt.

Läs mer: Leif Wibron vann delseger om dansmomsen: "Äntligen har rättvisan segrat"

Enligt domstolen ska fredags- och söndagsevenemangen på Parken ses som motion och inte renodlad dans. Det innebär sex procents moms i stället för 25.

– Äntligen har rättvisan segrat! sa Leif Wibron till Gefle Dagblad.

Men Skatteverket ger sig inte utan har nu överklagat domen till kammarrätten.

I överklagandet skriver Skatteverket att sällskapsdans visserligen kan vara motionskrävande, men att det inte med automatik innebär att all motionskrävande fysisk aktivitet ska klassas som idrottsutövning.

– Det var väl väntat att de skulle överklaga, men jag är övertygad om att de kommer att torska. Vi har fått en fällande dom och Skatteverket har inga nya argument. Det känns som en parodi! säger Leif Wibron.

Även han har överklagat förvaltningsrättens dom på de punkter där han inte fick rätt. Det gäller de årliga dansarrangemangen Parkenmaran och Oktobermaran som han vill likställa med musikfestivaler med lägre beskattning.

Läs mer: Skattesmäll för Leif Wibron: "En katastrof för mig"

Läs mer: TV: Leif Wibron: "Dansbandsmusiker är de mest seriösa musikerna"