Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lejlas familj tvingas gömma sig

GÄVLEI fredags avslog utlänningsnämnden en ansökan från den bosniska flickan Lejla Numanovics familj om att skjuta upp avvisningen i väntan på flickans operation.Nu tvingas familjen gömma sig igen.

- Det är fullkomligt groteskt, säger familjens advokat Tryggve Emstedt.
För en dryg månad sedan beslutade utlänningsnämnden att tillfälligt ställa in avvisningen av familjen så att Lejla skulle kunna operereras i lugn och ro.
Det gjorde att familjen kunde lämna sitt gömställe.

Operationen dröjer
Men operationen som skulle ha genomförts den 26 april sköts upp och därför lämnade Tryggve Emstedt in en ansökan om en förlängning av inhibitionsbeslutet.
Men det blev nej, och familjen Numanovics tvingas återigen att gå under jorden.
Harry Eriksson från asylkommittén är familjens fadder och han berättar att familjen förstås blev väldigt besviken över utlänningsnämndens beslut.
- Ja det är klart, om de inte får inhibition kan de ju inte vara med Lejla när hon ska opereras, säger han.
Anledningen till att utlänningsnämnden avslog ansökan om inhibition är att man ansåg att det inte framkommit några nya uppgifter.
Men så fort Harry Eriksson fått ett besked om när operationen kommer att ske ska man skicka in de nya uppgifterna tillsammans med en ny ansökan.
KARIN BERGKVIST