Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lekfullt om vatten

Vattenmannen är till en början alldeles för nervös för att uppträda och prata inför 8-9-åringarna på Forsbackaskolan. Hans kompis Speed visar bilder från deras semester så länge.

Tillslut vågar sig Vattenmannen fram och börjar med att damma av barnen i publiken.

Vattenmannen och Speed är kända från Utbildningsradions serie med samman namn. I serien bor de nere på havets botten, till Forsbackaskolan har de kommit för att underhålla en stund, men bara så länge syret räcker.

Speed är den talföre, klädd i en modern dykardräkt medan Vattenmannen är fåordig och får dras med dykardräkt av äldremodell. Med sig har de sin vagn som de byggt själva med förstärkare, backspegel, solcellspanel, gitarr och synt på.

Temat är vatten i alla dess former. De spelar, sjunger, pratar och vi bjuds även in till ett undervattensbingo. Vattenmannen mäktar till och med ett gitarrsolo. Helt olik radarparet Brett och Jermaine i tv-serien Flight of the conchords är de inte i sitt lekfulla musicerande.

Barnen lyssnar andaktsfullt men bryter efter ett tag ut i dans efter uppmaning av Speed innan duon måste lämna för att syret tagit slut.

Den 17 mars dyker de upp igen, då på Gävle konserthus.