Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekplats orsakar politisk strid

En nedgången lekplats har blivit skådeplats för en politisk strid i Hofors. En av parterna är högerextrema Svenskarnas parti.

Annons

Frågan om lekplatsernas dåliga skick har varit en långkörare inom lokalpolitiken i Hofors. Pengar finns avsatta men att ärendet dragit ut på tiden har retat upp många småbarnsföräldrar, vilket GD har rapporterat om tidigare.

Nyligen erbjöd sig Svenskarnas parti – före detta Nationalsocialistisk front – att komma till Hofors för att hjälpa till med upprustningen. Så skedde också i söndags då några representanter för partiet dök upp på lekplatsen vid Storgatan, med verktyg och målarfärg.

Aktionen finns dokumenterad på Hoforsbloggen.

Det var också mannen bakom nämnda blogg, Peter D Hillblom, som på forumet Framtid Hofors publicerade inlägget där SvP först blandade sig i lekplatsfrågan.

– Jag tänkte att spelar det verkligen någon roll vem som gör det här bara det blir gjort, för barnens skull? sa Peter D Hillblom till GD i samband med att inlägget publicerades i slutet på juni.

Innan Svenskarnas parti skred till verket hann även Folkpartiet i Hofors göra en liknande insats i förra veckan.

Hoforshus vd Christian Rickardsson träffade såväl SvP- som FP-representanterna och budskapet var detsamma till båda: Renovera gärna, men be om lov först.

När GD var i kontakt med Rickardsson i går ville han inte kommentera saken mer än så.

Annons