Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lena Philipsson till Gävle med känslosamma succéshowen: "Det är läskigt"

Under vintern och våren har Lena Philipsson varit aktuell med hyllade showen ”Jag är ingen älskling” på Cirkus i Stockholm. I höst åker hon ut på turné med samma show och hon inleder i Gävle 10 september.

Annons

I över 30 år har Lena Philipsson varit en etablerad artist på den svenska pop- och schlagerscenen. 1986 släppte hon sitt första album ”Kärleken är evig” och har sedan dess levererat hits som "Det gör ont”, "Kärleken är evig”, "Han jobbar i affär”, “Lena Anthem” och "Dansa i Neon”.

I höstas släppte hon sitt tolfte studioalbum ”Jag är ingen älskling” där hon, för första gången på nästan 20 år, har skrivit all musiksjälv. Även scenshowen med samma namn har hon skapat helt själv.

– Jag är mest stolt över att jag har skrivit manus till hela föreställningen själv, säger Lena Philipsson om showen som hade premiär på Cirkus i Stockholm i februari.

Recensenterna hyllade föreställningen och Aftonbladet gav den fem av fem plus i betyg. "Det bästa Lena Philipsson har gjort”, skrev recensenten.

– Jag har aldrig fått fem plus så det var helt fantastik – och lite overkligt. Jag är tacksam över det. Det är inte så många tjejer som har fått fem plus faktiskt, så det var lite bra att det var en kvinna som fick det för en gång skull också.

I höst åker Lena Philipsson ut på turné med samma föreställning och gör 27 spelningar på orter runt om i landet. Den allra första, 10 september, gör hon i Gävle konserthus.

I showen får publiken se en ny sida av Lena Philipsson.

– Jag har gjort några riktigt storslagna shower tidigare så nu ville jag göra något mindre. Jag ville spela piano, fast mycket mer än vad jag brukar göra. Det är tungvikt på musiken i den här showen och jag pratar mycket. Låtarna på skivan ”Jag är ingen älskling” är väldigt berättande och jag kände redan när jag släppte den att jag ville göra en lite intimare föreställning. Men det är verkligen inte nedtonat för den delen, det är drag och ös.

Showen innehåller mycket humor, men även djupare partier där Lena Philipsson nu för första gången vågar blotta en allvarligare sida av sig själv framför publiken.

– Det var läskigt när vi skulle repa det. Just därför har jag haft med mig regissören Emma Bucht. Musiken kände jag att jag kunde lösa själv men just texten behövde jag stöd med. Det är läskigt när man inte har någon vana.

Med sig på scenen har Lena Philipsson också ett svängigt sexmannaband. Tillsammans med dem gör hon bland annat en av sina egna favoritlåtar ”Oktober”, från senaste albumet.

– Då blir det riktigt bra drag och ös under föreställningen.