Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liftare kan vara Linus

Sökandet efter Gävlebon Linus Lundin som försvann i Härjedalen förra måndagen är fortfarande resultatlöst. Ett tips om en liftare, som syntes i onsdags mellan Särna och Lofsdalen, är polisens hetaste spår.

- Vi kan inte säga att det var Linus som observerades. Men vi är måna om att liftaren hör av sig så att vi får reda på vem det är, säger Helene Svensdotter, biträdande operativ chef vid Östersundspolisen.

Både i lördags och i söndags hade polisen planerat att genomföra helikoptersök i området mellan Lillhärdal och Sveg, där polisen tror att Linus befinner sig.

Men helikoptern blev stående och sökarbetet ställdes in.

– Det går inte att flyga med helikopter när det regnar så kraftigt som det gör, säger Svensdotter.

I stället anordnade Linus anhöriga en skallgångskedja för att söka efter honom i området.

Polisen har lagt ner sitt sökarbete i fält men håller hela tiden tät kontakt med de anhöriga.

– Just nu bedriver vi inre spaning. Det betyder att vi går igenom alla tips och iakttagelser, säger Svensdotter.

Hur stor är chansen att hitta Linus vid liv?

– Det är en svår fråga att svara på. Det har gått lång tid sedan han försvann och det finns en del faktorer som talar emot oss i nuläget, exempelvis att vi inte exakt vet vilken plats han sågs på senast.

En annan faktor som försvårar polisen arbete är brist på resurser. Under helgen försvann även en äldre kvinna i Härjedalstrakterna.

– Hon har varit borta i två dagar och för närvarande prioriterar räddningstjänsten och hemvärnet sökarbetet efter henne, säger Svensdotter.

Polisen misstänker fortfarande inget brott bakom Linus försvinnande. Men enligt Svensdotter utesluter man ingenting.

24-årige Linus Lundin försvann från sitt sällskap då de fick bensinstopp mellan Lillhärdal och Sveg natten till måndag i förra veckan. När de skulle hämta hjälp splittrades sällskapet och sedan dess har Linus inte setts till.