Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liga bakom villainbrott i Hedesunda?

GÄVLE
Två villainbrott i Hedesunda har eventuellt koppling till en liga. En misstänkt medlem häktades under onsdagen vid Sandviken tingsrätt misstänkt för flera inbrott i Årsunda, men de misstänkta kumpanerna är på fri fot.

Annons
Under natten till i dag drabbades två familjer på nytt av ovälkommen påhälsning.
Ägaren till ett hus på Sellvallsvägen i Hedesunda märkte på morgonen att ytterdörren stod på glänt. Troligen hade man glömt att låsa den föregående kväll, och dörren saknade brytmärken.
Från nedervåningen hade man stulit en mobiltelefon, och när ägaren ringde sitt eget nummer tutade det upptaget. En son i huset blev av med sitt kontokort, men det hade spärrats automatiskt när tjuvarna försökte ta ut pengar utan att ha koden. Man stal 400 kronor i kontanter.
På Östvedavägen var man om möjligt ännu fräckare. Familjen, som sov på övervåningen, förvarade reservnycklar till huset i sin bil. De nycklarna kom tjuvarna över efter att ha brutit upp bilen, och det var bara att låsa upp ytterdörren.
Från huset stal man 3 500 kronor, en mobiltelefon och kontokort.
Ett vittne med morgontidiga vanor såg en vit minibuss med flera män i först köra in på Östvedavägen (som är en återvändsgränd) för att sedan med hög fart köra ut en dryg kvart senare.
Polisen vill varna villaägare för att lämna dörrar eller fönster på nedervåningen olåsta eller öppna, samt be allmänheten att rapportera iakttagelser av främmande fordon som uppför sig misstänkt.

MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se