Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lilith får stöd av riksdagspolitikern

Elin Lundgren, S, stöttar feministföreningen Lilith. "Det är uppenbarligen så att någon eller några ogillar budskap om att män och kvinnor ska ha samma möjligheter".

Elin Lundgren är riksdagspolitiker och ordförande för Socialdemokraterna i Gävle. Hon har läst om feministföreningen Lilith på Vasaskolan som haft problem med vandalisering, och reagerat. Nu visar hon sitt stöd för tjejerna.

"Det är uppenbarligen så att någon eller några ogillar budskap om att män och kvinnor ska ha samma möjligheter. Hur någon nu kan tycka så …", skriver Elin Lundgren på sin blogg.

Där, och på Twitter, publicerar hon en bild på sig själv med en lapp där hon skrivit ett personligt meddelande till tjejerna på Vasaskolan: "Vi är många som står bakom er! Fortsätt ert jobb."

motiverar hon varför hon vill agera.

"Ni vet hur det brukar sägas ”amen Sverige är ju mest jämställt i världen”. Nej, enligt den ranking som brukar användas är vi inte det. Det är Island. Om det sedan beror på att andra länder gått i kapp (bra för dem) eller som vi har stagnerat i utvecklingen vet inte jag, men vi kan väl bara veta att det inte är så. Vidare, att vara mest jämställd i en ojämställd värld behöver inte betyda att ett land ÄR jämställt. Här är några tjejer som är inne på samma bana, och då sätter de odemokratiska krafterna igång. Precis som i kommentarsfält till exempel. Jag postar det här till föreningen i dag för att visa mitt stöd."

Här nedan ser ni hennes tweet:

Det här postar jag till feministföreningen Lilith på Vasaskolan. pic.twitter.com/GG5fiUnaxe

— Elin Lundgren (@ElinLudis) 3 december 2013