Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lill Lindfors drar till Bangen

SANDVIKENSommarens lågbudget-Bangen börjar ta form.Två dagar med sammanlagt elva program.

- Det kan inte bli mer, säger Åke Björänge, som ansvarar för Bangen. Vill kommunen ha en sämre och mindre Bangen får den det.
Men det finns i alla fall några dragplåster. På fredagskvällen får jazzvännerna se Lill Lindfors och Hector Bingert tillsammans med Claes Cronas trio.
Lördagens höjdpunkt ser ut att bli trumpetaren Arturo Sandoval. På lördagen avrundas programmet med Svante Thuresson och Bohusläns Big Band.
- Arturo Sandoval är en otrolig trumpetare, berättar Åke Björänge. Han gör allt med trumpeten och kan locka besökare 50 mil härifrån. Det är otvivelaktigt en av världens jazzhöjdare.
- Men det är inte helt klart med honom, fortsätter Åke. Jag försöker pruta lite på priset och jag har ännu inte fått definitivt beskedet.
Som vanligt inleder Sandvikens Big Band fredagen. Den här gången med kornettisten Warren Vache. Mike Stern Band och Joe Spinacci spelar också på fredagen.
- Jag har försökt göra så gott jag kan av det hela, fortsätter Åke. Det går inte att bara bryta ihop och börja gnälla på alla och envar.
- Risken är ändå att Bangen kommande sommar är så pass inarbetad att vi får många besökare från andra landskap, säger Åke. Upptäcker de att vår jazzfestival inte håller samma klass som tidigare kommer bakslaget sommaren 2004.
För Åke och de andra som arbetar med Bangen är målsättningen att göra ett så bra arrangemang som möjligt med de resurser som finns.
- Det blir de breda och populära artisterna som Bo Kaspers och Liza Nilsson som vi av ekonomiska skäl inte får råd med, menar Björänge. Visst blir det bra musik, men lockar det den tänkta publiken och vad säger sponsorerna? Det är frågor som vi får diskutera i framtiden.
Däremot är det tveksamt om det blir några fler framträdanden i Krysset.

JÖRGEN LARSSON