Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Limemarinerad sej med grönsaksris

För 4 personer
600 g sejfilé
3 msk vetemjöl
2 limefrukter
salt och vitpeppar
smör och rapsolja till stekning
Till grönsaksriset:
3 dl långkornigt ris
1/2 grön paprika
1/2 röd paprika
1 liten zucchini
1 liten rödlök
1 tärning grönsaksbuljong
smör

Dela fisken i portionsbitar som läggs i form. Tvätta och riv det yttersta skalet av 2 limefrukter och blanda raspet med vetemjöl. Pressa saften från frukterna över fisken. Låt fisken stå 15 minuter.
Koka riset i 7 deciliter vatten smaksatt med en grönsaksbuljongtärning. Skölj och skär paprika, zucchini och rödlök i mindre bitar som steks lätt med smör. När riset är klart blandas det med grönsakerna.
Vänd fisken i det smaksatta mjölet, salta, peppra och stek bitarna i lika delar smör och rapsolja, cirka 2 minuter per sida. Servera gärna extra lime till i stället för citron.
Dan Strandqvist/TT Spektra