Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Limemarinerad sej med grönsaksris

Annons

För 4 personer
600 g sejfilé
3 msk vetemjöl
2 limefrukter
salt och vitpeppar
smör och rapsolja till stekning
Till grönsaksriset:
3 dl långkornigt ris
1/2 grön paprika
1/2 röd paprika
1 liten zucchini
1 liten rödlök
1 tärning grönsaksbuljong
smör

Dela fisken i portionsbitar som läggs i form. Tvätta och riv det yttersta skalet av 2 limefrukter och blanda raspet med vetemjöl. Pressa saften från frukterna över fisken. Låt fisken stå 15 minuter.
Koka riset i 7 deciliter vatten smaksatt med en grönsaksbuljongtärning. Skölj och skär paprika, zucchini och rödlök i mindre bitar som steks lätt med smör. När riset är klart blandas det med grönsakerna.
Vänd fisken i det smaksatta mjölet, salta, peppra och stek bitarna i lika delar smör och rapsolja, cirka 2 minuter per sida. Servera gärna extra lime till i stället för citron.
Dan Strandqvist/TT Spektra