Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Limpan räddade poäng

/

Tacka Anders Lindbäck för att det blev en pinne i Skellefteå - han visade att Brynäs har två jätteduktiga unga målvakter. Elitseriens två främsta just nu i den viktiga slutspurten.

Annons

"Limpan" spelade sin 16:e match i vinter och var strålande mellan stolparna, han höll Brynäs kvar i matchen ända in till förlängningens andra minut, då förre leksingen Gabriel Karlsson kunde avgöra med ett snyggt skott rakt upp i bortre krysset. 2-1, ett mål som Anders omöjligt kunde rädda.
Lindbäck trivs i skelleftearenan, han har stått i alla tre matcherna i vinter där i norr och i 2-2-matchen den första december, då det blev 2-2, var han lika bra.

till slut drog längsta strået var fullkomligt rättvist efter hur det såg ut i tre perioder.
Svartingarna vann exempelvis skottstatistiken med förkrossande 46-20 och för ovanlighetens skull förlorade även Brynäs tekningarna, 36-29 i hemmafavör.
De 5.029 åskådarna i Skellefteå Kraft Arena försökte verkligen lyfta fram sina svartskrudade favoriter till tre poäng - men i vägen stod Anders Lindbäck.
Limpan gavs chansen att vakta kassen och han höll på att bli stor hjälte för sitt Brynäs.
När 1-1-kvitteringen föll efter skott från Månsson och styrning av Brad Moran hann brynäskeepern inte reagera med plocken, då pucken fick ett snabbt förlopp via Morans klubba.

att säga om det baklängesmålet.
Därefter gjorde Lindbäck ett par helt osannolika parader med benskydden, varav ett där han nästan förlängde sitt långa ben till ännu längre...efter närskott av Koskenkorva - var rent fenomenalt.
Han motade 23 skott (mot Brynäs 9) i första ronden och släppte bara in ett.
Det var i stort sett spel mot ett mål, Brynäs slog i stort sett bara ifrån sig och hade inget eget spel att visa upp.

trots så ledde gästerna med 1-0 efter efter nästan halva period 1.
Och tänk att det var ett power play-mål som Jonathan Granström prickade in, hans tionde i vinter efter stort försvarsslarv av Skrbek som missade att rensa undan pucken.
Det brynäsmålet kom efter 6.45 när unge JVM-backen Tim Erixon satt utvisad.
Att skärpan och koncentrationen hos gästrikarna inte heller var den rätta underströks av att tekningarna förlorades med 9-15 i första ronden.
Annars säkre tekaren "Granis" förlorade exempelvis de tre inledande i matchen.
Mellanperioden blev helt sönderryckt för brynäsarna som åkte på tre raka tvåor, varav en i anfallszon (inte alls bra av Molin) - men box playmannarna gjorde ett bra jobb och höll rent.
Plus att Lindbäck fortsatte storspela.

med tre centrar - Hansen och Granström drog ett tungt lass - och fyra ytterforwardspar och det slog bra ut.
I slutperioden lyckades laget lyfta upp sina positioner och skapa ett bra tryck mot Hadelövs kasse.
Skotten vanns med 7-6 och snyggades därmed till något i varje fall - och det var inte långt borta heller att Brynäs rent av avgjort matchen i förlängningens inledning.
Under en och en halv minut spelade gästrikarna fyra mot tre och framför allt Lars Jonsson, alldeles utmärkt med härlig offensiv på sin reportoar, hade ett par fräsande skott som tvingade mål-Hadelöv till fina räddningar.
Detta innan Gabriel Karlsson och två andra hemmaspelare kom i en kontring, tre mot två, och vinstpucken satt snyggt i bortre krysset, på Lindbäcks klubbhandsida.
Helt utan chans för honom att hinna med på.

en pinne, och det ska man vara tacksamt över. En poäng som i slutänden kan komma bli mycket värdefull.
Frågan är bara hur mycket denna match tog på krafterna, då nyckelspelarna fick spela mycket, inför lördagens nya tuffa kamp i Luleå?
Jag är rädd för att det kan visa sig bli avgörande i norrbottensfavör.
Brynäs hade förlorat tre raka matcher och även förlorat de fyra senaste bortamatcherna.
Nu blev det visserligen åter stryk - men först efter suddenspel.
Och det får Dackell och kompani ta med sig till först Luleå-mötet och sedan till den fortsatta träningen under LG Games-uppehållet.
Jag tycker att Brynäs åter visade upp ett helskärpt försvarsspel, där backarna hjälpte den mycket duktige Limpan utmärkt. Lagdelarna hölls ihop bra och det agerades smart och klokt med fina avvägningar när man skulle gå framåt eller säkra hemåt.

detaljerna plus en samlande och uppoffrande arbetsinsats utöver det vanliga, eller precis som det måste vara nu i slutspurten, ger förhoppningar inför fortsättningen.
Det var glädjande att kunna konstatera.
Lindbäck var strålande, likaså Lars Jonsson, en av hans absolut bästa matcher i vinter, väldigt passande när han nu får visa upp sig i LG Games, och Granström som var vanligt; hur arbetsvillig och duktig som helst.
Även Widing jobbade bra, tyckte jag - men hans svepande snabba skott träffade aldrig målet, nästan som vanligt är.
Och att Brynäs fick med sig en pinne, med bara på nytt ett enda tillverkat mål - det måste förstås även noteras!
Tacka som sagt målvakt Lindbäck för det!

kvar på åttonde plats, men både Modo (som låg under med 0-2 mot Timrå men som vände och vann med 3-2 efter två avslutande mål av Andreas Salomonsson) och Djurgården (suddenvinst mot Rögle, backoldtimer Ragnarsson avgjorde) närmar sig och tog in på poängavståndet.
Modo ny nia med 64 poäng, samma som Brynäs. Dif har nu två upp till Brynäs. Att Modo tar en plats bland de åtta är jag tvärsäker på, men sen...?
Det bästa av allt, ur Brynäs synvinkel, var att Rögle föll i förlängningen hemma mot just Djurgården, det gör att det hemmastarka ängelholmslaget ligger kvar som näst jumbo och avståndet, fem poäng, är detsamma upp till gästrikarna.
Den otroliga spänningen fortsätter redan på lördag, full omgång även då.
Noterbart från denna omgång 46: Fyra oerhört jämna matcher där tre gick till sudden death.

Mer läsning

Annons