Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lind sadlar om ...del 2

Annons
Du har engagerat dig på Island.Hur gick det till?

- Jag har alltid varit fascinerad av Island. Närjag var sjuk ville jag göra någonting som rehabilitering,åka någonstans annat än till hälsohem, någothäftigare. Jag har också varit fascinerad av islandshästaroch har en häst i Valbo, Muskur, som jag inte rider påjust nu och därför får den omvårdnad avalla fina hästflickor vid Mackmyra bruk. De får ridaoch använda den och istället betalar jag ingen hyraför den. Den används också till lektioner ochturridning.

Jag tittade i alla fall i gula sidorna i telefonkatalogenoch hittade Vulkanresor i Umeå. De föreslog Eldhestarpå Island, så jag åkte dit på vinst ochförlust, bodde på gården, red litet grann, varute och vandrade och badade i varma källor.

Det som är så slående med Island äratt naturen är så skiftande, från månlandskaptill vacker grönska. Det är inte många trädmen ren och fin luft. Det är häftigt.

Det här var för ungefär två årsedan och när jag skulle åka därifrån varjag så fascinerad av stället att jag frågadeom jag fick köpa in mig i gården. Det var inte mycket,ungefär tio procent. Det är sex islänningar somstår bakom företaget.

Hur ser ditt engagemang ut?

- Jag har varit där kanske tre-fyra gångersen dess. När jag kommer dit hugger jag i med vad som behövs,lagar mat, diskar, svarar i telefonen, tar emot gäster. PåEldhestar, som ligger utanför Reykjavik, kan man göraen massa saker, ridturer till exempel, allt från någontimme till turer på nio dagar. Vi hämtar gästernapå deras hotell i Reykjavik.

Vi håller på att bygga ett hotell så attgästerna får ett bättre boende än timmerstugornasom finns där nu. Hotellet blir klart den här säsongen.Jag åker dit några gånger om året, detär lagom.

Hur ser du på framtiden?

- Mycket ljust. Det finns alla möjligheter ochjag är öppen för allt. Jag tar dagen som den kommernu och har inte alltför lång framförhållning.Jag kan se att om tre veckor åker jag till Island. Det ärett nytt liv att inte ha företag utan kunna göra somjag vill.

Mer läsning

Annons