Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindberg regerade på Tierp Arena

Johan Lindberg pallade för trycket och två segerpokaler gick till Gävle.
Där har ni gårdagens dragracing på Tierp Arena i ett nötskal!

Annons

Johan från Upplands Väsby var ett jagat villebråd i kungaklassen Pro Modified efter att ha toppat lördagens kval. Men han lyckades hålla undan. Först fick Johan Samuelsson bita i gräset i den första finalrundan. Efter en solokörning i kvartsfinal så mötte Johan sedan Niclas Andersson från Hudiksvall i semi och här bjöds publiken på dramatik. Den sistnämnde hade fullt sjå att hålla sig på rätt köl och uteslöts efter att ha korsat mittlinjen.

Borlänges Mats Eriksson utmanade i finalen men stack för tidigt i starten. Röd lykta, samtidigt som Johan Lindberg stormade mot mål på dagens bästa tid – 6,021 sekunder och en toppfart på drygt 380 kilometer i timmen. Saken var klar.

– Känns perfekt att inleda säsongen med seger. Jag hade några mindre missar här och var under resans gång, men det räckte i alla fall. Härligt! jublade Johan efter att ha fått ta emot pokal och Pommac.

Regerande europamästaren Michael Gullqvist, Stockholm, hade problem, precis som dagen innan. Nu försvann han ur tävlingen redan i den första omgången efter att ha spunnit loss i starten i mötet mot Mikael Lindahl.

I Stock/Super Stock segrade Anders Lindh, medan Stig Olsson i sin retro-dragster med frontmotor tog hem spelet i Competition. Finske Iiro Laaksonen segrade i Junior Dragster.

Super Gas ingick i EDRS-mästerskapet och här imponerade Bosse Hall från Gävle i sin Ford Anglia ”frilördag” med V8-motor. Fyra till synes perfekt genomförda åk räckte till slutlig seger. I finalen möttes Bosse och Håkan ”Halmhatt” Matsson, där den sistnämnde rödlyktade.

– Fjärde gången gillt. Det stämde riktigt bra idag, sammanfattade en nöjd Bosse.

MC-klassen Super Eliminator Bike blev en munsbit för en annan Gävlebo, Anders Blanck. Denne höll gashandtaget sträckt hela dagen och i semifinalen underskred han åttasekundersvallen med nästan en tiondels sekund.

Anders mötte en annan Anders – med efternamnet Forsberg – i finalen.

Det hela avgjordes redan före start när den sistnämnde fick problem och tvingades avbryta.

Därmed kunde Anders Blanck i finalen defilera hem förstaplatsen.

– Vann SM-guld i klassen Pro Stock Bike 2010. Innevarande säsong tar jag som en genomkörare inför 2013. Då planerar jag full EM-säsong i Super Eliminator Bike, förklarar Anders.

Som styr ett specialbygge med turbomatad Suzuki hayabusa-motor. Effekt vid fullt laddtryck: 550 hästkrafter.

– Men innan vi matar på så mycket effekt vill jag lära mig cykeln ordentligt. Hade lite bekymmer med inställningen av chassit i helgen, avslutar han.