Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindring för brustna hjärtan

En internetsida med forum och bloggar för bedragna personer med kärleksproblem.
Det är mammaledighetsprojektet som blev verklighet för Gävletjejen Jenny Kilgren Stoyiannos.
Dumpade.se har på bara två veckor fått över 450 medlemmar.

Internetsidan har både forum och bloggar, där medlemmarna kan skriva av sig ångest, sorg och ilska efter att ha blivit dumpade. Man kan både skriva själv, eller ställa en fråga och vänta på att andra medlemmar ska svara och komma med tips och råd.

Grundaren Jenny Kilgren Stoyiannos, 33, kommer ursprungligen från Gävle men är numera bosatt i Stockholm. Hon flyttade härifrån när hon var 23 för att börja på Calle Flygares teaterskola. Nu jobbar hon på försäljningssajten Tradera.

Idén till internetsidan kläcktes när hon för 7-8 år sedan skulle på möhippa, och det var dags att hitta en present; något som skulle symbolisera hennes och den blivande brudens vänskap. Det visade sig vara lättare sagt än gjort.

– Vi hade blivit nära vänner efter att ha dumpats samtidigt. Båda behövde prata med någon som orkade lyssna och hade varit med om samma sak, säger Jenny Kilgren Stoyiannos.

Eftersom hon inte hittade någonting passande bestämde hon sig för att nu som mammaledig ta saken i egna händer, och försöka skapa något istället. Till sin hjälp tog hon en annan kompis som är webutvecklare, och med facit i hand råder inga tvivel om att resultatet blev lyckat.

450 medlemmar efter bara två veckor talar för sig självt. Internetsidan har på kort tid alltså blivit mycket populär, och Jenny Kilgren Stoyiannos är övertygad om att den behövs.

Jenny Kilgren Stoyiannos hoppas att sidan ska hjälpa folk att prata och komma vidare. Förhoppningsvis kan den föra samman människor som blir vänner för livet. Hon tror att många tycker det är skönt att prata med någon som varit i samma situation. Hon tycker det är fint att se hur folk bryr sig och är hjälpsamma.

– Det är kul att läsa alla svar. Folk stöttar varandra och är så himla snälla, säger hon.

Jenny Kilgren Stoyiannos hoppas att sidan kommer leva vidare, och att det blir en naturlig omsättning av medlemmar när en del faller bort när de börjar må bättre, medan en del nya tillkommer. Utvecklingsmöjligheterna för sidan ser goda ut.

– Jag har redan fått förfrågan om en direktchat, säger hon.

När hon ställde frågan om hur man lättast går vidare efter att ha blivit dumpad av sin partner till sidans medlemmar blev ”träffa en ny” det vinnande alternativet. Men hennes egna råd är inte detsamma:

– Prata, prata, prata. Älta tills man ledsnar på sig själv!

Båda tipsen funkade för henne. I dag är hon nämligen lyckligt gift och har en liten dotter på snart 11 månader.