Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linn driver Gävles största blogg

Linn Ahlborg är en mångsysslare. Hon driver en blogg som har 20 000 besökare i veckan, hon har en You tube-kanal med 14 000 följare och hon har ett Instagramkonto som följs av lika många. Och hon är bara 13 år gammal.

Annons

– Jag har haft många olika bloggar genom åren men började blogga här för ungefär ett år sedan, säger Linn Ahlborg.

För att bli en stor bloggare och få många besökare krävs det en hel del arbete. Linn uppdaterar sin blogg två eller flera gånger om dagen och lägger även ut bilder. Från bloggens startsida kan man enkelt klicka sig vidare till hennes You tube-kanal där hon dagligen redigerar och lägger upp olika smink- och skönhetsfilmer.

– Jag lägger sammanlagt ner ungefär fem till sex timmar varje dag på bloggen och Youtube, säger hon.

Bloggen har ökat kraftigt i antal besökare på senare tid och Linn har haft som mål att få över 1 000 läsare om dagen. I veckan slog hon rekordet med råge. För tillfället ligger läsarantalet på 3 000 unika besökare om dagen.

Hennes läsare är i alla åldrar och finns i hela världen – från England och Tyskland till Turkiet och Japan. Hon använder sig mycket av Skype, både för att kommunicera med sina läsare och med andra bloggare. Ibland blir hon igenkänd på stan och det händer att personer kommer fram och vill ta en bild tillsammans med henne. Även en del presenter och brev dimper ner i brevlådan.

– Jag fick en paket på posten, det var några tjejer som hade spelat in en skiva där de pratar om mig. En del skickar även nagellack och andra små presenter. Det har också hänt att folk bett mig att skicka en autograf till dem.

I höst börjar hon årskurs åtta på Prolympia. I framtiden hoppas Linn att hon ska kunna försörja sig på bloggen. Hon vill göra den så stor som möjligt och locka ytterligare läsare. Målet med att få 1 000 besökare om dagen är redan slaget men det finns nya rekord att slå, och nya möjligheter för tjejen som driver Gävles största blogg.

Du hittar Linns blogg på http://linnahlborg.se/.

Annons