Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linus drömmål visade vägen till första segern

Minst på planen – men debutanten Linus Larsson gjorde definitivt det snyggaste målet.

Hans drömträff gav SIF första segern för säsongen.

– Jag trodde skottet skulle gå över, säger han själv efter 3–1 mot Umeå FC.

Men det gjorde det nu inte. Linus Larssons långskott i den 39:e minuten vobblade i luften, men dök i rättan tid – ribba in.

Det lilla flytet gav SIF det självförtroende som behövdes för att spela ut i medvinden i den andra halvleken, och laget kunde ta sin första seger på sjunde försöket. Senast laget vann en match i norrettan var 9 september i fjol...

Så att det var lättade spelare i omklädningsrummet efteråt är en klar underdrift. Det var överlyckliga spelare som fick hurra och skrika sig hesa över tre poäng.

Sereya Mobaraki, som cykelsparkade in 2–0 på ett långt inkast från David Svanberg, plockade fram både sax och rakapparat när Svanbergs skägg äntligen rök all världens väg.

– Vi har haft det tungt, men jag hoppas att det släppte lite nu, säger Linus Larsson när han satt sig ner.

18-åringen från Hille valde mellan GIF-juniorerna eller Sandvikens IF, och han ångrar inte sitt val, även om det bara blivit bänken fram tills nu.

– Så var det i Hille också. Kvalitén är bättre i Sandviken, och jag gillar spelstilen, den är lite roligare.

Han väger 69 kilo och är 168,5 cm lång (den halva centimetern är viktig), och på hemsidan står det "Favoritdryck: Festis".

Linus Larsson behöver växa in i division 1, men det är han medveten om. Han gör så gott han kan, hinner de inte med får de fälla honom, säger han.

Målet mot Umeå var ingen slump. Han har tränat mycket på bollträffen, närmast Ronaldo-lik, där benets pendelrörelse stannar upp när bollen träffat foten, och bollen får den där vobblande luftfärden.

Men det är värt att påminna om att SIF samtidigt hade en hel del tur. Linus Larssons skott var den ENDA riktiga målchansen i första halvlek.

Umeå kunde gjort både två och tre mål, och hade ett ribbskott som studsade ut i stället för in.

Men det är glömt nu. Allt vi minns är Linus Larssons drömmål.

Och, för all del, Sereya Mobarakis akrobatiska bicikleta.