Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linus skapade liv (nåja) i mästerskapet

Linus Ohlsson tog hand om förstaplatsen när TTA-Elitserien gästade Tierp Arena i går.

– Det var härligt att korsa mållinjen först och ta säsongens andra seger. Ett ganska kontrollerat race, förklarade han efteråt.

Annons

Förmiddagens test vanns av Jocke Mangs, som dessutom blev den första att köra det drygt två kilometer långa banvarvet under 56 sekunder. Som tvåa följde teamkollegan i Brovallen, Alx Danielsson.

Även på tidskvalet, som avgjordes vid lunchtid, kunde Mangs ta snabbaste tid. Linus Ohlsson följde nu som tvåa, distanserad med 22 hundradelar. Trea blev Borlänge-bon Daniel Haglöf. Passet fick avbrytas i förtid efter en våldsam krasch av Alx Danielsson (se separat text).

Jocke Mangs tog täten i racet på eftermiddagen. Linus Ohlsson lade sig på andra plats, Haglöf på tredje och Richard Göransson som fyra.

Några varv före målgång avancerade Ohlsson upp till en ledning som han därefter inte släppte greppet om. Mangs korsade mållinjen som tvåa, före Fredrik Ekblom, Fredrik Larsson samt Thed Björk.

Dock var Mangs i det skedet redan diskvalificerad på grund av att teamet inte genomfört startproceduren på rätt sätt. Därmed kom de bakomvarande att flyttas upp varsitt snäpp i resultatlistan.

– Jag kunde ta mig förbi Jocke Mangs när han gjorde ett misstag mot slutet. Segern i dag innebär också att det är liv i mästerskapet inför den avslutande deltävlingen i Göteborg om två veckor, berättade Linus Ohlsson vidare.

Fredrik Ekblom var även han nöjd med sin insats på Tierp Arena.

– Skönt att kunna ta andra plats efter att ha startat som sexa. Dessutom säkrade vi teammästerskapet, förklarade han nöjd.

Jocke Mangs hade fått en så kallad drive through-bestraffning (köra genom bandepån med reducerad hastighet) för att teamet hade bilen upphissad på domkrafterna för länge på startuppställningen. Eftersom han inte gick in i depå så diskvalificerades han och tappade sin andraplats.

– Jag tycker det hade varit bättre att bötfälla teamet istället. Men eftersom jag inte kör för mästerskapet så kvittar det för mig. Trots allt var detta en av mina bättre dagar. Jag var snabbast i testet, snabbast i kvalet och racet var helt fantastiskt 97 procent av tiden, sammanfattade han.

– Vi anser att vi var inom officiell tid på startuppställningen, därför har vi lämnat in en protest. Dessutom var informationen bristfällig om drive through-bestraffningen, säger Tobias Johansson, stallchef för Brovallen Design.

Protesten avslogs dock och resultaten står sig därmed.

Inför den åttonde och sista deltävlingen i TTA-Elitserien leder Fredrik Ekblom tabellen på 138 poäng. Linus Ohlsson är tvåa på 109. Det betyder att den sistnämnde måste vinna i Göteborg, sätta snabbaste varv samt dessutom ta pole position på kvalet för att vinna mästerskapet – samtidigt som Fredrik Ekblom bryter. Måhända en utopi.

– Nej då, ingenting är omöjligt. Jag ska göra vad jag kan, lovar Linus Ohlsson!