Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lista: Sommarkaféer i Gästrikland

Fika ute? Självklart. Här finns massor av fina kaféer som bara har öppet på sommaren.

Annons

Limö kafé: Ett sommarkafé där man kan köpa fika och enklare maträtter. Öppet 10-18.30 fram till den 7 augusti. Därefter öppet 10-15.30 fram till den 21 augusti.

Café Solsidan i Boulognerskogen: Ett sommarkafé med fika och enklare maträtter samt á la carte. Öppet klockan 11-18 under sommaren. Kvällar med uppträdande på scenen håller man öppet längre.

Gåsholma fisk och sommarcafé i Axmarbruk: Öppet klockan 10-20.

Brittas café i Hamrångefjärden: Här är allt i 50-talsstil och en jukebox står i ett hörn. Även bakverken är retro: pariservåfflor och radiokaka till exempel. Öppet onsdagar 16-20, fredag-söndag klockan 10-18.

Kafé Eskö: Öppet från 9.30 eller 10.00 till 17, lördagar 11-21. Öppet fram till den 20 augusti. Frukostbuffé, fika och enklare maträtter. Här finns också picknickkorgar att låna.

Farmor Sonjas cafémys på Södra Skeppsbron: Här serveras närproducerad glass och hembakat. Specialite: Drive in för båtar. Man drar i ett rep med klocka och får sin beställning nedfirad i båten.

Sommarcafé i Koversta Gammelby, Österfärnebo: Hembakat bröd med öppettider 13-17 dagligen fram till 14 augusti. För barnen finns lekstugan öppen med snickarbod, fäbodladugård, lekstuga och hästen i portlidret.

Kioskvagn i Stadsparken, Sandviken: Här finns glass, godis och läsk.

Sommarkafé på Pålsgården, vid Bysjön, Ockelbo: Öppet 9.30-15 alla vardagar.

Vinnersjö diversehandel: Två Scaniabussar fårn 60-talet har byggts om till prylbutik och kafé med hembakat fika, mackor, korv och glass. Öppet måndag-torsdag 11-19, fredag-söndag 11-18.

Finns det fler kaféer som bara har öppet på sommaren? Mejla till gefle.dagblad@gd.se så fyller vi på listan.

Annons