Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lista: Sommarkaféer i Gästrikland

Fika ute? Självklart. Här finns massor av fina kaféer som bara har öppet på sommaren.

Limö kafé: Ett sommarkafé där man kan köpa fika och enklare maträtter. Öppet 10-18.30 fram till den 7 augusti. Därefter öppet 10-15.30 fram till den 21 augusti.

Café Solsidan i Boulognerskogen: Ett sommarkafé med fika och enklare maträtter samt á la carte. Öppet klockan 11-18 under sommaren. Kvällar med uppträdande på scenen håller man öppet längre.

Gåsholma fisk och sommarcafé i Axmarbruk: Öppet klockan 10-20.

Brittas café i Hamrångefjärden: Här är allt i 50-talsstil och en jukebox står i ett hörn. Även bakverken är retro: pariservåfflor och radiokaka till exempel. Öppet onsdagar 16-20, fredag-söndag klockan 10-18.

Kafé Eskö: Öppet från 9.30 eller 10.00 till 17, lördagar 11-21. Öppet fram till den 20 augusti. Frukostbuffé, fika och enklare maträtter. Här finns också picknickkorgar att låna.

Farmor Sonjas cafémys på Södra Skeppsbron: Här serveras närproducerad glass och hembakat. Specialite: Drive in för båtar. Man drar i ett rep med klocka och får sin beställning nedfirad i båten.

Sommarcafé i Koversta Gammelby, Österfärnebo: Hembakat bröd med öppettider 13-17 dagligen fram till 14 augusti. För barnen finns lekstugan öppen med snickarbod, fäbodladugård, lekstuga och hästen i portlidret.

Kioskvagn i Stadsparken, Sandviken: Här finns glass, godis och läsk.

Sommarkafé på Pålsgården, vid Bysjön, Ockelbo: Öppet 9.30-15 alla vardagar.

Vinnersjö diversehandel: Två Scaniabussar fårn 60-talet har byggts om till prylbutik och kafé med hembakat fika, mackor, korv och glass. Öppet måndag-torsdag 11-19, fredag-söndag 11-18.

Finns det fler kaféer som bara har öppet på sommaren? Mejla till gefle.dagblad@gd.se så fyller vi på listan.