Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Litauer häktade för stöld och häleri

GÄVLETre litauer i 20-årsåldern häktades i går, måndag, misstänkta för stöld och häleriförseelse.

De tre männen greps i Valbo köpcentrum den 16 maj då de upptäcktes av butikskontrollanter som såg dem plocka på sig skor och tandkräm. Det brottet, snatteri, erkänner männen men inte att de skulle ha stulit de saker som polisen hittade i deras bil.
I bilen fanns fyra vinterdäck, en ståltermos, två hylsnyckelsatser, sju parfymflaskor, skönhetskrämer, fyra antirynkkrämer, fem brukar hundvitaminer, fyra flaskor badkräm, fyra flaskor schampo, två flaskor hundschampo, två deodoranter, en snapsbar, två nya stötdämpare, två askar med rakhyvlar och rakblad, sex eltandborstar och en puderdosa. Allt nytt och förpackat. Dessutom hittade polisen 80 begagnade golfbollar.
Männen hävdade att de köpt sakerna i Norge där de vistats innan de kom till Sverige. Det trodde dock varken åklagare eller domare på och därför häktades männen som på sannolika skäl misstänkta för bland annat stöld.
De tre männen fick dessutom restriktioner som innebär att de inte får prata med varandra under häktningstiden.
Åtal ska vara väckt senast den 28 maj.
MONIQA SWÄLAS