Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lite Gällivarehäng gav sju mål och en härlig SIF-seger

Klockan fem på morgon startade resan från Sandviken.
Flyget tog laget till Luleå, sedan buss tre timmare vidare till Gällivare och så kom 1–0 i baken i den första matchminuten - då såg 1 maj ut att bli en jobbig helgdag för SIF.
– Förra året vände vi aldrig ett underläge till seger. Nu känns det grymt bra att ha klarat av det redan nu, summerade SIF-tränaren Stefan Lundin efter 7–2-segern.

Annons

Jodå, ni läste rätt. Sju–två slutade matchen och det blev en vändning som hette duga. Hemresa med flyget från Kiruna söderut igen kändes väldigt mycket enklare för ett SIF där Marcus Hägg blev tremålsskytt och John Junior dundrade in två.

– Vi är ju verkligen inte van med såna här resor och har försökt förberett oss hela veckan. Vi hade dessutom mycket respekt för Gällivare som var obesegrat innan vi kom dit, sa Lundin.

När SIF dessutom fick lämna tre ordinarie spelare hemma – Sunday Bale som var sjuk, Jonathan Hellström som ska bil pappa vilken dag som helst och Viktor Nordin med en lättare skada – varv det ingen enkel fight som väntade. Det hela blev inte lättare när det tog ett anfall och ungefär 20 sekunder innan 1–0 kom.

Ett snabbt anfall, bollen ut på kanten, inspel i mitten och en framstormande hemmaforward. Så fort kan det gå...

– Det var ju inte så roligt att åka på den starten. Men vi försökte skaka av oss det så fort det bara gick och när vi sedan skapade tre-fyra bra chanser ganska snabbt var det ändå okej.

Utdelningen skulle också komma. 1–1 rullade Marcus Hägg in på en straff, 2–1 satte han också innan John Junior och Omar Guidji öste på så att SIF ledde med 4–1 i pausen.

– Det lossnade verkligen och det var mentalt starkt av grabbarna. hela laget gjorde en fantastisk insats och de som hoppade in visade hur stor konkurrens det är i truppen. Vi har många som vill vara med och det blir angenäma problem att ta ut startelva till matchen på torsdag mot Härnösand.

Målskyttet är verkligen med SIF hittills där 17 mål har tillverkats på fyra matcher. Nio poäng i tabellen och en andraplats bakom Hudiksvall ser också bra ut för det favorittippade gänget.

Andra halvlek i Gällivare blev också en ensidig historia där ytterligare två SIF-mål definitivt punkterade matchen. Marcus Hägg gjorde sitt tredje mål och visade vilken näsa för målet han har.

Hela laget kan kvittera ut överbetyg för den här insatsen och 15-16 timmars resande drygt 100 mil fram och tillbaka kändes lite enklare.