Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lite självrannsakan vore på sin plats

Innan MUF slår sig för bröstet och anklagar andra för en dålig politik vore det på sin plats med en rejäl dos självrannsakan, skriver Mattias Eriksson Falk, SD.

Annons

Debatt: Kostnaderna för migration måste minska

Benjamin Dousa och William Wigren skriver i sin debattartikel att ”det är ett fult försök av regeringen att missleda väljarna” på området av vad migrationen till Sverige kostar.

Att räkna på vad invandringen/migrationen kostar Sverige och Gävle för den delen var något Moderaterna sa absolut nej till, i riksdagen och i Gävle kommunfullmäktige.

Under regeringen Reinfeldts tid infördes i stället subventionerande välfärdsreformer för asylsökande och personer som uppehåller sig illegalt i Sverige som gratis tandvård, sjukvård, skolgång, garantipension med mera.

Detta var förslag som MUF stod bakom och fram tills man insåg att Moderaternas fall i opinionen inte var kortvarigt och därför valde att vända kappan efter vinden för att försöka locka tillbaka väljare genom att börja kopiera Sverigedemokraternas politik på migrationsområdet.

Innan MUF slår sig för bröstet och anklagar andra för en dålig politik vore det på sin plats med en rejäl dos självrannsakan då MUF och Moderaterna är en av grundorsakerna till utvecklingen i Sverige gällande alla problem som massinvandringen medfört.

Vill Moderaterna återfå minsta trovärdighet kan man börja med att prata med det parti som först varnade för konsekvenserna, och som sedermera visade sig haft rätt, med massinvandringen till Sverige, nämligen Sverigedemokraterna.

Mattias Eriksson Falk, SD

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel