Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Little Bootskommer tillbaka

Little Boots är det senaste stjärnskottet på Englands dansanta elektrohimmel. I lördags spelade hon på Arvikafestivalen och hon lovar att komma tillbaka till Sverige. Kanske.

Little Boots har på sedvanligt brittiskt maner hyllats sönder och samman av musikpressen. Men resten av världen har också svarat väl på hennes singel ”Stuck on repeat” och skivan ”Hands”, som släpptes i juni. Så sommaren är hektisk för Victoria Hesketh, som hon egentligen heter, med spelningar inbokade ända fram i oktober.

Spelningen på Arvikafestivalen i lördags var den första i Sverige, men förhoppningsvis inte den sista.

– Det skulle vara grymt att komma tillbaka på någon klubbspelning, men vi får se. Nu har jag så mycket jag måste göra. Jag ska till både USA, Japan och Australien först i alla fall, säger Little Boots, inte alls förvånad över det stora genombrottet.

– Hajpen byggdes upp så sakta, med bloggar och Youtube och så, så det kändes faktiskt helt naturligt, säger hon.

Något som är jobbigare för Little Boots är tröttheten. Trots åren i indiebandet Dead Disco är uppmärksamheten, med intervjuer, tv-framträdanden och turnerande, slitsamt. Så även om Little Boots och hennes medarbetare gärna festar, blir det inte så mycket av den varan för showens stjärna. Trots att namnet – taget från filmen om den galne kejsaren Caligula – förpliktigar (Caligula är latin för den lilla stöveln, red anm).

– Nej, bara ibland, faktiskt. Jag sover rätt mycket också, säger Little Boots.

– Och jag har faktiskt inte fått namnet för att det överensstämmer med min personlighet, snarare för att min kompis började kalla mig det bara för att hon gillade filmen ”Caligula” så mycket. Men jag tycker om det, det är både lättsamt och har en mörkare sida – om man vet var det kommer från.

På tal om mörkare har Little Boots klämt in minst en sak till i sitt späckade schema – förutom att hon så smått börjat göra låtar till en ny skiva. Hon har blivit anlitad till att göra musik till en amerikansk skräckfilm.

– Men jag får nog inte säga vad den heter. Så nu ska jag börja researcha lite på nätet för att få rätt stämning till den också, läsa massa gamla skräckberättelser som Edgar Allan Poe och Mary Shelley.

Inspirationen till danspoppiga debutskivan ”Hands” kom dels från poesi, dels från att sitta själv i Los Angeles och skriva låtar och inspirationen till den kommande plattan lär handla om livet på vägarna, tror Little Boots.

Och kanske om besvikelser? Little Boots fäbless för Kylie Minogue är väl dokumenterad på bloggar och hon och hennes mamma hade biljetter för att se den äldre stjärnan häromsistens.

– Men så gick biljettbolaget i konkurs och våra biljetter blev ogiltiga! Vi var sjukt besvikna. Mamma var riktigt arg!

”Det skulle vara grymt att komma tillbaka på någon klubbspelning, men vi får se”

Little Boots

efter spelningen i Arvika