Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Live Nation köper Sweden Rock

Live Nation tar över Sweden Rock-festivalen i Sölvesborg. Arrangörsjätten ser fram emot att utveckla festivalen ytterligare, men försäkrar att Sweden Rock inte kommer att förändras i grunden.

Multinationella Live Nation har köpt en majoritet av aktierna i bolaget som arrangerar Sveriges största hårdrocksfestival, Sweden Rock.

Festivalen kommer dock även i fortsättningen att drivas av samma personal och på samma sätt som tidigare, försäkrar Live Nation.

– Jag kan förstå att det finns en oro bland fansen. Och just därför känns det extra viktigt att poängtera att det här inte handlar om att vi ska komma in och förändra eller ta över någonting. Huvudkontoret kommer vara kvar i Sölvesborg och det är samma människor som kommer att arbeta med festivalen, säger Kristofer Åkesson, kommunikationschef på Live Nation, till TT.

Enligt arrangörsjätten handlar det i stället om att säkerställa det utbud festivalen har i dag, på en marknad där mindre aktörer kan få det allt svårare att slå sig fram.

Sweden Rock lockar varje år över 30 000 besökare. Nästa års festival arrangeras mellan den 7 och 10 juni och har gjort klart med Aerosmith som ett av de största affischnamnen.

Det är det andra stora förvärvet av festivalkoncept som Live Nation gjort på senare år. I fjol köpte Live Nation SPG Live, arrangörerna av dansmusikfestivalen Summerburst. Och nu siktar arrangören på att bredda sitt utbud ytterligare.

– Det här blir den enda festivalen i vår portfölj som inriktar sig just mot rock- och metalscenen, säger Åkesson. (TT)