Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljummen lins- och paprikasallad

Annons

För 4 personer
2 paprikor, gärna olika färger
1 msk olivolja
2 1/2 dl röda linser
1 rödlök
1 gurka
1 påse blandad sallad
1 citron
Till dressingen:
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk mald spiskummin
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
1. Koka linserna 10 minuter, inte mer, då kan de bli mosiga.
2. Skär paprikan i strimlor som steks mjuka i olivolja.
3. Skala och finhacka rödlöken, skär gurkan i mindre bitar och pressa ur citronsaften. Blanda linser, paprika, lök och gurka i en skål. Tillsätt citronen.
4. Rör samman dressingen.
Lägg upp salladen tillsammans med blandade blad och fördela dressingen över.
Så här års bjuds salladen ljummen. Sommartid kan den kylas och bjudas kylskåpskall.