Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusdal föll trots "Bejjas" mål från 75 meter: "Det känns bara tomt"

Ljusdals lagkapten Johan Berglund nätade från 75 meter – och såg ut att bli snömatchens stora vinnare efter sina galna lyror.
Men innan det var färdigt hade Boltic vänt tillbaka och skickat Ljusdal till ett dystert läge i det fortsatta elitseriekvalet.
– Vi släpper in skitmål efter skitmål, det blir oerhört tufft att vinna matcher när man gör så, säger han.

När Ljusdal mötte Boltic borta handlade det om snömatch, och Ljusdal kunde vinna efter Emil Melins 3–2-mål på övertid.

LÄS MER: Melin efter Boltic borta: "Skönt"

I returen, på IP i Ljusdal, blev det snöbollskrig igen – ett snöväder som bara tilltog och matchen fick spelas tre gånger 30 minuter.

Trots hemmalagets ledningsmål i den första perioden, när Samuel Nyberg tog ner Johan "Bejja" Berglunds lyra, klev i sida och lade in bollen, så hamnade LBK ändå illa till i matchen. Boltic vände och ledde med 2–1 efter 45 spelade minuter.

Ljusdals kvittering, i minut 63, hör nog till en av de konstigare saker som hänt den här säsongen. Johan Berglund slog en lyra från 75 meter...

– Jag drar en riktig höjdlyra, den studsar och sen upp i taket, säger den 32-årige lagkaptenen – kanske inte så känd för särskilt poänggörande under karriären...

Och han hade mer i sin klubba från långt håll. För med dryga tio minuter kvar skickade han på en till, från samma avstånd, och även den höll på att ställa till det för Bolticmålvakten Johannes Gustavsson. Han fick dock bollen över sin egen målbur, och Ljusdal fick en hörna. Den satte Jonathan Sundberg för 3–2 till Ljusdal – som då såg ut att, likt den förra matchen mot Boltic, kunna avgöra snöskottningen.

Men i samma veva som det slutade snöa, med bara minuter kvar att spela, vände Boltic med två snabba mål – det första på frislag och det andra på en retur av Axel Nilzon.

– Ja, vad händer? Vi släpper in skitmål efter skitmål, och när man gör det blir det svårt att vinna matcher. Men jag skulle ha börjat slagit (lyror) tidigare, suckar Johan Berglund.

Med lite tid kvar att spela hittade Ljusdal inget riktigt svar. Att det slutade snöa har ingen betydelse, enligt lagkaptenen och liberon.

– Matchen är ju redan förstörd när det ligger flera decimeter snö på isen, så det kvittar ju, säger han

Kan man ta en time out och hitta på något i en sådan här snömatch?

– Nej, det går inte. Vi visste om förutsättningarna, det är mer eller mindre slantsingling om vem som ska vinna, det var så där nere (på Tingvalla i Karlstad) också. Det är små detaljer som avgör, och det är bara att piska lyror...

LÄS MER: Så var matchen – minut för minut

De två elitserielagen i Ljusdals kvalgrupp, Sirius och Tillberga, spelade oavgjort på Studenternas. Det gör att Tillberga är klart för elitserien, men inte Sirius. Åtminstone inte i teorin.

– Det känns bara tomt nu, det här är så onödigt, säger Johan Berglund.

– Jag har inte koll på alla förutsättningar, men det är klart att det är en rejäl uppförsbacke

Faktum är att Ljusdal har tre poäng och tio mål att hämta in på Sirius i de två återstående matcherna.

– Vi måste göra det bästa utav det här, och försöka vinna matcherna, säger han.

Ljusdal möter Tillberga hemma på tisdag – ett lag man föll mot med 3–9 i den andra kvalomgången.

Hur ska ni kunna hota Tillberga?

– Genom att spela bättre än så här i alla fall... Sen är ju de klara, så förhoppningsvis går de lite på halvfart. Då kan vi ta poäng.

– Men Tillberga är bra, de borde inte ha varit i ett kval. Kungälv hade varit bättre, de hade vi haft en bra chans mot, säger Johan Berglund.

LÄS MER: Bäckmans rankning innan kvalet drog igång