Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löpande band för de nyblivna mammorna

Marina Alfredsson-Bror som lämnade Centerpartiet tidigare i år riktar skarp kritik mot hennes före detta parti för hur de sköter förlossningsvården i landstinget.

Att Kennet Nilshem som ledande centerpartist i Landstinget Gävleborg sticker ut sin vassa tunga för att försvara landstingsledningens (S, C och MP) ståndpunkt angående förlossningsvårdens löpande band-princip känns allt annat än säkert och han borde snarast be Lars Beckman om ursäkt för sin plumpa debattartikel i GD 30/7.

Om Nilshem blir kvinna i nästa liv, då kanske han ser annorlunda på saken om hur en kvinna vill bli bemött efter en förlossning.

Självklart ska ansvarig läkare och de nyblivna föräldrarna ha en dialog för vad som är det bästa i varje enskilt fall.

Det vill säga att det kan se olika ut beroende på vilken eftervård som behövs.

Att likt ett löpande band, som nu landstinget Gävleborgs ledning klappar sig för bröstet och säger att de är så duktiga på, är inte alltid den bästa. Att komma hem tidigt kan passa en del, medan en annan nybliven mor finner trygg eftervård på avdelningen.

Jag ställer mig frågan, Vad är det som säger att just sex timmar ska vara gränsen?

De styrande i Landstinget Gävleborg borde sätta säkerhet och trygghet före hur bra man är på att sköta löpande bandet.

Som trebarnsmor vet jag vad jag pratar om.

Jag ser fram emot valet 2014 när landstinget byter majoritet och sätter just patientsäkerhet, trygghet, omtanke och värme i fokus för oss som bor i Gävleborg.

Maria Alfredsson-Bror

Före detta Centerpartist, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel