Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lotta är redo för allsång

Annons

Först ett lyft för ”Bingolotto” och nu allsång från Liseberg. Det blir mycket Lotta Engberg i rutan. Men på hennes villkor – och inte i konkurrens med Skansen.

En lokaltidning har redan klagat på artistutbudet på ”Lotta på Liseberg” i sommar. Jämfört schlagerartister med A Camp på Skansen och undrat hur allsången från Göteborgs rosa nöjespark ska kunna mäta sig med den stockholmska institutionen.

Men Lotta Engberg, för dagen i träningskläder hos produktionsbolaget som har hand om både Bingolotto och den nya tv-varianten av ”Lotta på Liseberg”, bara skrattar.

– Jag bryr mig bara om de som tycker om det jag gör. De som inte tycker om det lyssnar jag inte på. Det har jag lärt mig, säger hon.

– Och när det väl blev bestämt att vi skulle tv-sända den sjätte sommaren med ”Lotta på Liseberg” blev det ännu viktigare för mig att det skulle bli på våra egna villkor, som vi brukar göra det.

Schlagerartister som ramas in av ett tema alltså. Tillsammans med Lotta Engberg och kapellmästare Curt-Eric Holmqvists småskämtande och mängder med allsång är det just vad som Lisebergs publik har bjudits på de senaste somrarna. Och exakt det som tv-publiken i resten av Sverige nu också ska få ta del av. Lite mer allsång än i Stockholm kanske och lite färre rena artistframträdanden – och nu även bingo.

– Ja, det ska verkligen bli jätteroligt! Vi ska ju ha med en bingodel och jag satt på tåget till Stockholm häromveckan och funderade på hur vi skulle lägga upp det. Sedan slog det mig, när jag var uppe härom natten och kissade med hunden, att vi kan använda publiken som levande bingobrickor! Med vinster även åt dem! säger Lotta Engberg och visar sedan en bild av nya ögonstenen, goldenvalpen Alice, på mobilen.

Det är tydligt att hon brinner för sin allsång – och för ”Bingolotto”, vars tittarsiffror hon varit med om att rädda upp från avgrundsnivåer till runt 400 000 tittare per avsnitt. Berättar att hon tackat nej till många tv-program där hon känt att hon inte skulle kunnat göra rätt för sig, men tydligt går in med hull och hår för det hon lovat arbeta med.

– Ja, jag är jätteduktig på att jobba, förklarar hon skrattande hemligheten bakom framgången.

Men trots det myckna exponerandet av ansiktet i rutan i år och nu i sommar är det faktiskt den lugnaste perioden i Lotta Engbergs liv på väldigt länge.

– Jag ser fram mot den här sommaren oerhört mycket. Det blir det lugnaste sommaren sedan 1987. Förutom ”Lotta på Liseberg” ska jag bara göra tre andra, små grejer. Vi ska hyra husbil. Sedan ska vi åka runt i Sverige, till Visby, åka ut med båten, bara ta det lugnt. Kanske titta på en hel film i soffan, du fattar.

En lugn sommar, alltså, till skillnad från alla år som dansbandssångerska. Och inte ens den där konkurrensen från ”Allsång på Skansen” kan stressa upp Lotta Engberg.

– Nej, jag och Anders Lundin är polare. Vi känner ingen konkurrens. Och vi kan ju aldrig komma upp i Skansens tittarsiffror! Jag hoppas såklart att många kommer att gilla det vi gör. Men gör de det inte, så gör de det inte. Vi får se.

Kalle Malmstedt/TT Spektra