Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lovsång fyllde kyrka

ÖSTERFÄRNEBODet var fullsatt i Österfärnebo kyrka när den första gospeldagen ordnades för barn mellan 6 till 15 år. Barnen kommer från Gästrikland och norra Uppland.

Annons
- Vi har fått en otrolig respons på arrangemanget, berättar Eleanor Lövgren som är initiativtagare. Vi ska göra en utvärderingen, men jag tror säkert att vi kommer tillbaka i någon form. Kanske kan det bli någon form av turné i Gästrikland så att flera för vara med och höra på dessa duktiga ungdomar.
Det var i somras som Eleanor ringde runt och hörde om det fanns något intresse för en gospeldag.
- Alla intresserade fick sedan ett brev och 150 anmälde sig i slutet av september, säger Eleanor. Jag har skickat ut noter och texter, men det var först idag som de barnen träffades och sedan övade de under några timmar innan de nu framför konserten . Och visst fanns det sångglädje hos barnen. Visserligen började väl några bli lite trötta, men de gjorde i alla fall ett rejält arbetspass.
- Det mest fantastiska är att barnen haft sådan disciplin, fortsätter Eleanor.
Anna-Maria Svensson, Stockholm, dirigerade och Sebastian Robertsson ackompanjerade på piano, medan Emma Bensing och Oskar Nilsson stod för solosången tillsammans med Victor Nilsson.
- Anna-Maria är van att dirigera barnkörer och hon har gjort ett storstilat arbete under de timmar som övat med barnen, berömmer Eleanor. Även om barnen haft notorna några veckor har de själva inte tränat något.
Förutom Eleanor har också Inger Larsson, körledare i svenska kyrkan hjälpt till.
JÖRGEN LARSSON