Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lucia välkomnades till Storvik

STORVIKSandvikens lucia, Therese Eriksson med följe, tågade i dubbel bemärkelse in till Storviks station på torsdagskvällen. Efter den nymodiga ankomsten med tåg, åkte det ljusklädda följet genom Storvik på gammeldags vis, i kortege med häst och vagn.

- Det här är en kul grej att lucian kommer med tåget, tidigare har vi anlitat högstadieeleverna till luciafirandet men i år tänkte vi passa på att ta hit lucian från Sandviken, säger Lena Glimmerbäck, som jobbar med utvecklingen och bevarandet av Storvik stationshus.
Och Storviksborna såg ut som de trivdes och tyckte om idén. På stationen hade en stor samling unga och gamla åskådare slutit upp. Efter en tur bakom hästarna samlades luciatåget på stationstrappan för att stämma upp till sång.
Den rätta stämningen fanns där. Facklorna flammade och gnistrade mot snön. Luciasångerna var lika vackra som varje år. Julgransförsäljarna runt knuten såg ut att glädjas åt folkmassan och sålde nog ett par granar extra. Några åskådare tog nämligen chansen att frakta hem sin nyköpta gran på sparken då de sett luciatåget.

SOFIA JOHANSSON