Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luciavaka tas upp i fullmäktige

SANDVIKENModeraterna Riitta-Liisa Björk och Christina Berardi vill att Sandvikens kommun anordnar luciavaka i Folkets hus.

Det skriver de båda i en interpellation till fullmäktige.
Folkets hus har köpt in en mycket avancerad film- och datoranläggning kallad "digital revolution" som bland annat ger möjligheter att ge datorpresentationer i biostorlek.
Enligt de båda moderaterna är det allt för många ungdomar som har luciavaka och dricker alkohol eller till och med brukar narkotika.
- För en del kan det bli debut och för andra kan det bli en förstärkning av ett beteende som det är dags att bryta, skriver de i interpellationen.
Därför anser de båda att det vore önskvärt om kommunen anordnar en luciavaka på Folkets hus med filmer, spel och Internet inklusive mat och dryck. De båda tycker att arrangemanget ska kosta cirka 200-250 kronor per person och att vakan ska hålla på hela natten.
I interpellationen frågar de ansvarigt kommunalråd om det är möjligt för kommunen att anordna ett arrangemang enligt deras förslag.
- Om svaret är nej. Vad kan kommunen tänka sig för andra drogfria alternativa luciafiranden för ungdomar i Sandviken? frågar de båda.
Interpellationen behandlas vid kommunfullmäktiges nästa sammanträde.
KARIN BERGKVIST