Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LUF-boss vill bli ideologisk vakthund

STOCKHOLMFredrik Malm valdes till ny ordförande i Liberala Ungdomsförbundet, LUF, vid förbundets kongress i Sollentuna på söndagen.

Annons
- Vi ska vara folkpartiets ideologiska vakthund, säger han.
Fredrik Malm, tidigare andre vice ordförande, valdes med röstsiffrorna 63-33. Därmed gick kongressen på valberedningens linje.
Fredrik Malms främste motkandidat var förste vice ordföranden Mark Klamberg, 27 år, som stöddes av en minoritet i valberedningen.

Omtumlad
- Jag känner mig fortfarande omtumlad eftersom det har varit en ordförandestrid, säger Fredrik Malm till TT strax efter omröstningen.
Fredrik Malm är 25 år, journalist och medarbetare på tidningen Expo. Han har också varit medarbetare på Gefle Dagblad, för något år sedan var han så kallad trainee på GD:s ledarredaktion.
Han har varit andre vice ordförande sedan hösten 1999. Malm sitter även i kommunfullmäktige i Stockholms stad och har varit ledarskribent på Liberala Nyhetsbyrån.

Vakthund
"Det är dags att folkpartiet tar sin roll som det ledande oppositionspartiet. Men det gäller att inte vika en tum i de grundläggande frihetsfrågorna. Där har LUF en uppgift att fungera som folkpartiets ideologiska vakthund", säger Fredrik Malm i ett pressmeddelande.
"Socialdemokraterna säger sig värna om folk som har det svårt. Samtidigt lägger de ned skolor för multihandikappade och gör ingenting åt att över 50 barn har försvunnit från svenska flyktingförläggningar de senaste åren. Det krävs en liberal offensiv i de sociala frågorna, och här har folkpartiet ett ansvar", säger han vidare.
TT/GD

Mer läsning

Annons