Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lufthansa följer inte ARN

När det isländska askmolnet satte stopp för Rasmus Finnströms flygresa hem från München fick han ta tåget i stället. Nu vägrar Lufthansa betala tågresan trots att Allmänna reklamationsnämnden har rekommenderat det.

Annons

Askmolnet från vulkanutbrottet på Island i april förra året gjorde att det inte var säkert att flyga. Rasmus Finnström och de andra passagerarna erbjöds att få ersättning om de tog sig hem på annat vis. Han tog tåget från München till Malmö i stället.

– De sa att om jag skickade kvittona på min resa till dem skulle de betala den, säger Rasmus Finnström.

När han sedan bad Lufthansa om 201 euro för resan vägrade det tyska företaget att betala. Rasmus Finnström vände sig till Allmänna reklamationsnämnden. Nämnden beslutade till hans fördel, men Lufthansa vill fortfarande inte betala.

Eftersom Lufthansa inte kan redogöra för att de erbjudit Rasmus Finnström återbetalning eller ombokning när flyget ställdes in ska de kompensera honom för tågresan. Flygbolaget får däremot dra av kostnaden för den outnyttjade flygbiljetten.

Att Lufthansa vägrar betala hemresan kan inte Allmänna reklamationsnämnden göra något åt. Nämndens beslut är bara rekommendationer, de är inte bindande.

Annons