Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugnande besked till boende i Andersberg

GÄVLEVarken biblioteket eller hälsocentralen i Andersberg ska läggas ner och Gavlegårdarna ska utreda hur man ska satsa på Andersbergs centrum.

De lugnande beskeden fick över hundra Andersbergsbor som på fredagen samlades i Andersbergs centrum för att höra hur framtiden ser ut.
Något besked om en ny gångväg från Andersberg till Konsum Krysset, där Andersbergsborna numera har sin post fick de dock inte.

Förstod inte problemet
Kommunalrådet Lena Andreasson hade svårt att förstå problemet.
- Kommunen kan ju inte göra något åt att posten lägger ner. Det kan väl inte ha blivit svårare att ta sig till affären nu än det varit förut för att posten har flyttat? sa hon, men lovade så småningom att ta med sig frågan om en bättre gångväg till tekniska kontoret.

Oro inför framtiden
Att PRO, Hyresgästföreningen och socialdemokraterna ordnat mötet beror på den stora oro för stadsdelens framtid som finns efter att posten har stängts och Rimi fått hård konkurrens av Maxi Ica.
Många är också kritiska till hur utemiljön i Andersberg sköts, det märktes på applåderna efter de mest kritiska frågorna.
- Vi är medvetna om att det inte fungerar rik- tigt som det ska i Andersberg efter sammanslagningen mellan bostadsbolagen.
- Andersberg tarvar mer personal. Men det bolag som hade hand om skötseln här tidigare hade väldigt god tillgång till personal. Så många personer kommer ni inte att se i fortsättningen, sa Jan Hugg, vd i Gavlegårdarna.

Centrum ska rustas
Gavlegårdarna kommer att rusta upp centrum i Andersberg, berättade han.
- Det är på gång. Vi ska samla de företag som finns här och en arkitektgrupp för att fundera på vad man kan göra. Men det kommer att ta tid om vi ska kunna samråda med alla berörda. Det är ju inte en målarburk det handlar om, det behövs något annat, sa han.

INGEGERD SÖRGARD