Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnet efter... del 2

Annons
Du själv har en privilegierad bakgrund,som adelsman.

- Fattigadel visserligen, men det är jättetrevligtatt vara med i en sån här släkt. Jag vet vad allamän i släkten har gjort ända ner till 1350-taletoch släkten träffas vart tredje år. Det ären förmån.

Vilka egenskaper ska en bra rektor ha?

- Att lita på sina medarbetare, sin personal,på eleverna. Att ha en förmåga att låtaen del saker rinna av. Om jag skulle bli förbannad påallt som händer skulle jag vara förbannad jämt.Men som en lärare sa, man kan inte stänga butiken föratt det snattas. Och det är sant.

Ibland är det svårt, det måste jag erkänna.Ingen har hållit på så länge som jag. Jagär unik. Men att jag orkar beror också på attjag har en väldigt god stöttning hemifrån. Ochjag tycker att jobbet är kul, det händer olika sakerhela tiden.

Du är gammal jympalärare. Hur hållerdu igång i dag?

- Jag går på Friskis och Svettis tvågånger i veckan och cyklar hela året. Och nu har jagbörjat med curling tillsammans med några kompisar.

Hur trivs du i Gävle?

- Bra, det är en lagom stad men kunde liggaen timme närmare Stockholm. Vi har vårt lantställedär, i skärgården, ute på en ö. Detär ganska fint faktiskt. Vi hade segelbåt tidigaremen sålde när vi köpte det här stället.Nu har vi en liten vackert-väder motorbåt som vi åkerut med, en diesel som gör sex knop. Det tar en timme tillSandhamn.

Har du känt stöd är du agerat i denhär frågan?

- Ja, jag tror att de flesta vuxna tycker som jag.Och jag kan förstå att en del elever inte tycker somjag. Föräldrar har hört av sig och när jagär ute och äter lunch blir det många handskakningar.Jag känner att vi rektorer har allmänhetens stödi den här frågan.

Mer läsning

Annons