Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugnt för polisen på Hultsfred

Årets Hultsfredsfestival har varit relativt skonad från brott och olyckor. Det meddelade polisen under en pressträff på området på lördagseftermiddagen.

– En gång i tiden var det här ett problematiskt ställe för polisen att vara på, men det har förändrats med åren. Jag har aldrig blivit så omklappad tidigare, för tio år sedan hade jag fått en flaska i huvudet i stället, säger Ulf Karlsson från Polismyndigheten i Kalmar län.

Ett tiotal våldsbrott har anmälts, varav tre våldtäkter och ett våldtäktsförsök. En 19-årig man sitter anhållen i Oskarshamn för grov misshandel. Han misstänks ha slagit en kille i ansiktet med ett järnrör under fredagen.

35-40 ringa narkotikabrott har rapporterats, vilket är mindre än vanligt. Även sjukvården har haft en lugn festival, och inte en enda brand har inträffat på området. TT Spektra