Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luleåcenter klar för Brynäs

Slutspelet har inte börjat, men Brynäs jobbar redan med nästa års trupp.

Enligt uppgifter till Sporten är Luleåcentern Sebastian Enterfeldt överens med Brynäs om ett kontrakt.

Det har ett tag spekulerats i att Brynäs varit på jakt efter sin gamla juniorspelare Sebastian Enterfeldt. De två starka säsongerna i Luleå har gjort att Brynäs vill få hem centern, som har kvar sin familj i Gävle.

Nu pekar mycket säkra uppgifter till Sporten på att Enterfeldt redan är klar, det blir en återkomst till nästa säsong.

Parterna är överens.

Luleåcentern själv har valt att inte kommentera sin framtid och fokuserar istället på pågående säsong där hans lag just nu toppar tabellen. Och, förstås, av respekt och hänsyn till Luleå – som är en tänkbar slutspelsmotståndare till Brynäs – väljer Micke Sundlöv att inte ge något konkret svar till Sportens uppgifter.

– Alla bra spelare är intressanta, men det betyder inte att de hamnar hos oss. Jag tänker inte kommentera några enskilda namn, säger Brynäs sportchef.

Enterfeldt har i det tysta gjort två starka säsonger i Luleå, dit han plockades av tränaren Jonas Rönnqvist från Almtuna inför förra säsongen. Den här säsongen står han noterad för sju mål och tio assist och är en tänkbar ersättare till Johan Larsson som efter säsongen lämnar Brynäs för spel i NHL-laget Minnesota Wilds.

Sporten har sökt Sebastian Enterfeldt utan att lyckats nå honom. Men hans agent, Tommy Öström, har tidigare sagt så här:

– Klubbar har hört av sig. Men Sebastian är inte särskilt pigg på att besvara rykten, framför allt inte när Luleå går så bra.