Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lurade både spekulanter och bank

Kvinnan lurade tio personer att betala in pengar för en mobiltelefon som inte fanns. Hon lyckades också få ett banklån på 160 000 kronor genom att använda sin mammas legitimation. Nu har hon dömts för bland annat grovt bedrägeri.

21-åringen bodde hos en kompis i Sandviken och behövde pengar för att försörja sig. Genom att annonsera ut en mobiltelefon på Internet fick hon tio personer att betala 600 och 3 700 kronor till hennes konto, men köparna fick ingen telefon.
För att få ut mer pengar tog hon ett lån hos Citibank på 160 000 kronor genom att skicka med en kopia på sin mammas legitimation. Hon försökte låna ytterligare 190 000 kronor hos Ikanobanken och Citibank, men utbetalningarna stoppades när bankerna upptäckte att identiteten var falsk.
Tingsrätten dömer kvinnan för bedrägeri, grovt bedrägeri med hjälp av urkundsförfalskning samt försök till bedrägeri. Brotten är värda tio månaders fängelse, men eftersom kvinnan är så ung blir straffet skyddstillsyn och 220 timmars samhällstjänst. Hon ska också gå igenom ett behandlingsprogram hos frivården.
Kvinnan döms också att betala tillbaka pengarna till dem hon lurat samt till banken. Totalt handlar det om drygt 180 000 kronor.