Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lurv, lurv, lurv...

Hon är ungefär hälften så gammal som jag och går en cirkel runt mig i duschen på badhuset, ”Kan jag ta min baddräkt där?” säger hon och pekar nervöst på golvet innanför mig.
Då har hon redan stirrat på mina ORAKADE smalben i tio minuter minst. Jag är nog det lurvigaste hon sett...
Nä, jag gör mycket med mina ben, går, springer, cyklar och simmar men jag har aldrig någonsin rakat dem och skulle förmodligen skära upp mig helt och hållet om jag skulle börja vid 45 års ålder.
Det är inte ens ett feministiskt 70-tals statement, det bara gör sig inte. Ungefär samma grej som när jag inte, som alla andra, började (tjuv)röka i högstadiet. Jag finner ingen mening, jag finner inte att livet blir lättare, tjusigare, bättre – jag hittar inga tillräckliga argument för, förstår bara inte varför.
Folk får raka vad fan de vill för mig, men ska det vara på det här sättet?! Jag rakar inte huvudet och armarna, varför skulle jag då gå loss på benen?! OK, jag råkar vara född utan hår under armarna, men om inte skulle det få frodas där också!
Varför är det SÅ äckligt med hår? Jag kan bara komma på ett ställe där jag inte vill ha det – i maten.

När jag tänker efter så kan det mycket väl vara feministiskt i alla fall, jag gillar inte tanter som ansiktslyft sig heller, eller rättare folk får lyfta vad fan de vill, men varför? Snyggare blir de inte, får bara märkliga leenden efteråt...
Titta på drottning Silvia...herremije. Tror ni hon har orakade ben? Har ni någonsin på någon bild sett hennes mungipor i normalläge? Är hon Jokern i Batman? Vad för hon vidare till sina barn, eller kommer de att göra tokrevolt, bli de första sessorna med burriga ben och oförstörda ansiktsmuskler?
På MSN förstasida läser jag att ”tidens tand inte har filat ner drottning Silvia det minsta” (!) och att två av hennes supertips för att bibehålla sin fräschör är avkopplande massagebehandlingar och mycket sömn. Ett gott råd Silvia, sluta genast med dessa massagerier och sov aldrig mer igen – det funkar inte, det ser ut som om du inte har gjort annat än ansiktslyft dig!
Nä, jag säger som författaren Kerstin Trygg, blottande sina ”orakade litterära smalben” i Svensk Bokhandel: ”Men dom är vackra mina ben, starka och stadiga, spark-i-häcken-ben, tripptripptripp och går-med-långa-kliv.”

Den här veckan hann jag inte fråga vår VD varför han egentligen ska slå ihop våra fotoredaktioner och flytta mina bästa kompisar fotograferna in i Arbetarbladets hus. Nästa vecka sticker jag och mina orakade till Aten.
Sanna Wikström