Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyssna på Hammarbyborna och låt skolan vara kvar

Annons

Det glädjer mig jättemycket att det finns ett beslut om att öppna Hammarby skolan igen. Dock längtar jag efter att skolan öppnas både för lågstadiet och mellanstadiet igen och att detta görs garanterat och oavsett ansökningar, alltså elevunderlag.

Otaliga människor från Hammarby har talat om och om igen från sina hjärtan och visat att de önskar att skolan ska finnas kvar. Det som behövs är politiker det vill säga beslutfattare och ansvariga som börjar lyssna på människorna.

Vi lyssnar bara på kalla statistiker, pengar och så kallade fakta som några skapar. Vad det leder till får vi observera i alla aspekter av moderna samhällen där man kör mycket över människors behov och känslor.

Det finns en "sanning" som inte går att hitta i siffror eller underlag. Denna sanning känner man i sitt hjärta. Och vi från Hammarby känner i våra hjärtan att vi behöver vår skola. Ni som är ansvariga för vår skola: våga lyssna på människors hjärtan. Våga öppna er för en sanning som ligger bakom vad som ni kan begripa med ert sinne.

Den nya regeringen förklarade helt tydligt att de kommer att satsa på distansundervisning. De verkar ha förstått att vi inte kan trolla fram fler lärare och att det finns andra mer realistiska möjligheter.

Sandvikens kommun säger av sig själv att vara en e-kommun. Låt oss fylla detta med verklighet, lås oss förverkliga regeringens mål. Ta kontakt med dem som redan kör med distansundervisning och lär er av de och sätt även igång med distansundervisningen för Hammarby skolan samtidigt med att söka lärare.

Att det kanske inte kommer att finnas tillräckligt med ansökningar nu beror inte på brist av intresse för skolan. Skolan har funnits i alla år med tillräckligt barn och så kommer det också att bli igen.

Eventuellt brist av ansökningar är endast ett resultat av att människor känner sig otrygga med att behöva flytta runt sina barn hela tiden. Även om inte skolan fylls igen direkt på en gång kommer det att bli så igen i alla fall.

Så jag ber er ansvariga att lyssna på Hammarbybors hjärtan. Låt oss tillsammans bygga framtiden där Hammarby skolan får finnas i all evighet och aldrig mer ska tas ifrån oss.

Silke Nordfjäll

Gästrike-Hammarby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons