Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyxig kalkonmacka

Annons

För 4 personer
1 stor kalkonfilé, ca 450-500 g
marinad, köpt eller egen
Till servering:
2 stora ciabatta
salladsgrönsaker
bladpersilja
Till dressingen:
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad persilja
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Gör så här:
1. Marinera köttet. Efter 15 minuter är det lagom att börja grilla. Se till att värmen inte är för intensiv och vänd köttet flera gånger. Efter 12-14 minuter brukar kalkonfilén vara klar. Se dock till att köttet verkligen är genomstekt!
2. Låt köttet vila en stund innan det skivas upp. Blanda ingredienserna till dressingen i en skål och smaka av med salt och peppar.
3. Skiva köttet. Öppna bröden och stoppa i grönsaker, kött och toppa med dressing och bladpersilja. Bröden delas sedan upp i bitar som lindas in i servetter för att underlätta ätandet.
Dan Strandqvist/TT Spektra