Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyxig kalkonmacka

Annons

För 4 personer
1 stor kalkonfilé, ca 450-500 g
marinad, köpt eller egen
Till servering:
2 stora ciabatta
salladsgrönsaker
bladpersilja
Till dressingen:
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad persilja
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Gör så här:
1. Marinera köttet. Efter 15 minuter är det lagom att börja grilla. Se till att värmen inte är för intensiv och vänd köttet flera gånger. Efter 12-14 minuter brukar kalkonfilén vara klar. Se dock till att köttet verkligen är genomstekt!
2. Låt köttet vila en stund innan det skivas upp. Blanda ingredienserna till dressingen i en skål och smaka av med salt och peppar.
3. Skiva köttet. Öppna bröden och stoppa i grönsaker, kött och toppa med dressing och bladpersilja. Bröden delas sedan upp i bitar som lindas in i servetter för att underlätta ätandet.
Dan Strandqvist/TT Spektra