Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyxig laxtallrik

Annons

För 4 personer
300-400 g kallrökt lax
1 liten burk laxrom, ca 80 g
2 hårdkokta ägg
blandade salladsblad
1 knippe rädisor
8-12 gröna sparrisar, frysta går bra
1 kruka gräslök
Till dressingen:
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
1 tsk färskriven pepparrot
salt och peppar
Att äta till:
grovt bröd
färskpotatis (om varmrätt)

Gör så här:
1. Fryst sparris ges ett uppkok, inte mer. Spola av i kallt vatten. Riv salladsbladen grovt och lägg dem som en grund. Rulla ihop tunna skivor rökt lax och ställ intill salladen. Fortsätt med bitar av hårdkokt ägg, halva rädisor och avsluta med sparris.
2. Blanda och ringla dressingen över och omkring salladen. Garnera med gräslök och klicka ut den grova laxromen lite här och där.
3. Serveras med grovt bröd som förmår mäta sig med det rökta och pepparrotskryddade. Som varmrätt kan laxtallriken kompletteras med nykokt färskpotatis.
dan.strandqvist@ttspektra.se