Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M hyser en islamist i riksdagen

Bör inte partier bedömas lika utifrån de värderingar de står för eller är bärare av?

Nyligen införde Jimmi Åkesson, SD, nolltolerans mot rasism, diskriminerande uttalande mot invandrare etc.

Han förklarade att de som bryter mot den nya policyn får räkna med att bli uteslutna. Detta är givetvis positivt och nödvändigt.

Men är det bara SD som har skäl att ta detta nödvändiga beslut. Nej tyvärr är SD inte ensam. Tyvärr har medierna och de övriga partierna inte velat se problem annat än hos SD. En enögdhet som verkar hyckleri.

I Göteborg finns en moderat riksdagsman vid namn Abdirisak Waberi. Han kommer från Somalia och kan karakteriseras som tydlig islamist.

Denne man har en kvinnosyn med värderingar som helt skiljer sig från vad Sveriges regering och riksdag lagstiftat emot men också strider mot svenska folkets allmänna värderingar, vilket har framkommit i TV- och radiointervjuer, som finns återgivna på Youtube. Enligt honom är och skall kvinnor vara underordnade mannen. Vilket helt strider emot de jämlikhetskrav som är fastställda t o m i Sveriges grundlag.

Han har med andra ord en kvinnosyn som vi skickar svenska soldater med livet som insats till Afghanistan att bekämpa. Han anser att mannen skall svara för arbete utom hemmet och kvinnan inom. Han tolererar sålunda inte att kvinnor tar ett arbete utom hemmet och blir självförsörjande, Han tar inte kvinnor i hand. Han har tydligt vid intervjuer visat att han inte tar avstånd från sharialag. Man och kvinna får inte dansa till musik. De äger inte heller som självständiga individer att ha sexuella förhållanden utan att vara gifta.

Denne man med en människo- och samhällssyn som vi för länge sedan lämnat, tillåts också att vara rektor för friskolor.

I vårt samhälle betonas att våra barn i skolan inte får påtvingas religiösa läror
men ändå får friskolor drivas av religiösa extremister. Hur många tror att dessa barn bibringas en konfessionslös utbildning? Ordet hjärntvätt ligger betydligt närmare verkligheten.

Dagligen hör vi integrationsminister Erik Ullenhag och politiker från de sju traditionella partierna kritisera SD (helt naturligt med hänsyn till de utfall politiker och medlemmar stått för).

Men när hörde vi dem kritisera moderaterna för den extremism och kvinnoförnedring Waberi står för. Detta är ju inte mindre allvarligt än den rasism vi förbjuder.

Så länge som denne man får vara kvar i Moderata samlingspartiet och övriga partier påstår sig värna humanitära värden och kvinnors jämställdhet med männen skall vi inte betrakta dem som annat än hycklare och salongsradikaler. Det kan väl inte vara så illa att politikerna i sin opportunism och feghet inte vågar tala klartext vad gäller denne moderate riksdagsmans rektionära värderingar för att han inte har vit hudfärg?

Den enskilda människan må ha vilken människo- och samhällssyn den vill. Men representerar man ett parti eller organisation kan dessa organisationer inte svära sig fria från att också sympatisera med dessa sjuka ideér. Detta borde få inte minst kvinnorna i Moderata samlingspartiet att fundera över om de valt rätt parti. En allvarlig sak är också att denne man får medverka vid stiftandet av våra lagar.

Olle Ljungbeck
Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel