Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M städar efter flaggjippot

Somliga tyckte att Moderaternas reklamjippo med tusentals flaggor på olika håll i Gävle var en kul idé. Andra inte alls.

– Jag tycker att det var en ganska rolig idé. Sen finns det alltid människor som irriterar sig. Jag tycker det är ganska småaktigt att bli upprörd över en sån grej. Vi städar ju efter oss, säger Hampus Furubacke, distriktsordförande för Moderata ungdomsförbundet.

I dag är valarbetet över och flaggorna bortplockade.

– Vi hade pratat om nån form av exponering. Jag vet inte vem som fick idén med flaggorna, men ingen har ju gjort det tidigare. Det var ju mäktigt med sex, sju tusen flaggor utplacerade, säger han.

Om idén kläcktes i partiet eller ungdomsförbundet vet han inte, säger han. I går var kampanjarbetare för partiet ute och städade bort flaggor, bland annat på Slottstorget. De hänvisar till affischeringstillståndet som partierna har haft på offentlig plats inför valet.

Hampus Furubacke tycker inte att de många flaggorna var att tänja lite för mycket på gränserna.

– Det var väl en ganska tacksam grej att irritera sig på, men jag tror att de som stör sig är de som inte gillar vårt parti. Jag har sett att det varit reaktioner i kommentarer till artiklarna på nätet, men jag har bara fått positiva reaktioner.

Men han är tveksam till om tilltaget kommer att upprepas.

– Nu är det ju redan gjort, det var lite det som var grejen, att ingen gjort så tidigare. Överraskningsmomentet skulle inte bli detsamma.