Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M vill se fortsatt dialog om Hemgården

GÄVLE- Ja, jag tycker att jag har gjort allt i min makt för att hjälpa föreningen Hemgården. Det finns de som tycker att jag har ägnat alltför mycket tid åt en enskild förening, men jag pratar med alla som vill prata med mig.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Ann Hedbom, s, fick på kommunfullmäktige i går kväll svara på frågor om Hemgården från både Kenth Lövgren, fp, och Gunilla de Maré, m.
De båda oppositionspolitikerna tyckte att nämndens avslag på en ansökan om 90 000 kronor till föreningen fått alltför stora konsekvenser när Hemgårdens styrelse nu lämnat in en konkursansökan.
- Jag vill att nämnden ska se över vilka konsekvenser det blir för föreningarna när de inte får sina bidrag, tyckte Gunilla de Maré och förutsatte att nämnden ska fortsätta ha en dialog med Hemgården.
Ann Hedbom betonade att det var en enig nämnd som avslog Hemgårdens begäran om föreningsbidrag tidigare i vår. Det är tekniska förvaltningen som bestämmer hyran, som ligger på 153 000 kronor per år och inkluderar el och värme. Billigt tycker hon och menar dessutom att andra föreningar med verksamhet i lokalerna gott och väl står för dessa kostnader.
- Det är flera som drabbas när vi tvingas prioritera hårt med bidragen. Vi har valt att satsa mer på barn och ungdomar nu. Jag hoppas att man ska kunna fortsätta bedriva verksamhet i huset, men på mer ideell basis, sa Ann Hedbom.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 37
mattias.jonsson@gd.se