Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Madde vill köra lastbil

Hon vill bli lastbilschaufför och köra skogstransporter i Sverige och helst få anställning på ett åkeri. Men just nu ligger fokus på studierna vid fordonsprogrammet på Bessemerskolan och på fritiden är det folkrace som gäller.

– Jag har hängt med pappa på rally och folkrace sedan jag var liten. I somras körde jag en del mindre tävlingar, bland annat X-cupen, som arrangeras här i trakterna, berättar Madeleine Holm, 18 år.

Ögonstenen har varit en Saab 9000 men ersattes i somras av en Opel Kadett som hon testade.

– Den är lite trimmad och jag har kört tävlingar i Årsunda, Storvik, Söderhamn, Bollnäs och Ljusdal, berättar hon.

Pappa är imponerad av dotterns intresse för fordon medan mamma kan bli livrädd när Madde kör en lastbil som väger 60 ton. Madde gillar livet i förarhytten och längtar till praktiken.

På vintern skottar hon snö vid två fastigheter i Sandviken, Madde tycker att det är bra med mycket snö. Då får hon jobba. I bilstereon finns ett annat stort intresse, nämligen rock’n roll. Hon gillar rockabilly- stilen.

– Jag lyssnar mycket på musik och det blir även dansband och all rockabillymusik. Men det kan hända att jag lyssnar på det som går på radion också.

Intressena delas med pojkvännen Andreas som hon tillbringar mycket tid med.

Madde är en ärlig tjej, som säger vad hon tycker och hon gillar tunga fordon, rockabilly och går i en klass med 20 killar. Men det finns flera sidor av henne.

Ett exempel är hennes stora intresse för inredning.

– När jag fått fast tjänst och allt sådant så skulle jag vilja bo i ett hus ganska långt ute i skogen. Det skulle jag inreda allting i vitt. Jag gillar att måla om och har nog nästan alltid något inredningsprojekt på gång, säger hon.

Lagom till 18-årsdagen hoppas hon på ett körkort i handen och hon satsar även på ett lastbilskort. Firandet delas upp på två dagar, först blir det fika med familjen och de närmaste släktingarna. Helgen efter det blir det fest med kompisarna.

– Jag gillar mer att sitta hemma med kompisarna. Det är roligare med hemmafester än att dra ut på krogen. Kanske blir det fest med en kompis som också fyller 18 år.

Om hon skulle beskriva sig själv med några ord så är det rolig, humoristisk, blir snabbt arg och har dåligt tålamod.

– Jag pratar snabbt också. Jag kan prata ihjäl folk, säger hon och skrattar.