Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Madonna bjöd på dansinferno och publikfrieri på Ullevi

När Madonna uppenbarade sig på Ulle­vis scen på lördagskväll­en – kaxigt sittande på en tron, med svart käpp och dominatrix-outfit – svällde publikens förväntan över.

Det rådde ingen tvekan om vem som är fansens okrönta popdrottning.

Över 55 000 besökare hade samlats på Ullevi för två timmars intensiv popfest.

Dansarna och koreografin har en central och drivande roll i Madonnas show och 26 år efter debuten har hon en självklar scennärvaro. Madonna sjunger, dansar, spelar gitarr och bjuder fansen på lättsamt mellansnack.

– Jag har en särskild plats i mitt hjärta för svenskar – det slutar alltid med att jag samarbetar med dem. Jag tycker att svenskar är väldigt kreativa och sexuella människor, sade hon skämtsamt publikfriande från scenen.

Två enorma, glittrande ”M” pryder var sin sida av det stora scenbygget, som utgör Sticky and Sweet-turnéns fond och började föras upp på Ullevi på måndagen. Bara i fjol såg 2 350 285 personer i Europa, Nord- och Sydamerika turnén som är den mest ekonomiskt framgångsrika en soloartist genomfört.

Sångerskans välregisserade ljud- och ljusshow hoppar mellan nostalgi och nutid och störst gensvar får de klassiska popsinglar som varit ryggraden i hennes långa karriär. ”Vogue”, ”Holiday”, ”Like a prayer” och ”Into the groove” lockar fram publikens totala respons. Nyare låtar som ”Ray of light” och ”4 minutes” tas också emot väl.

Konserten innehåller även en dos rumänsk folkmusik och videoprojektioner som uppmana folk till politisk handling.