Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maj håller stenhårt på Brynäs

SANDVIKEN
Heja Brynäs!
Maj Eriksson, fyller 84 år i år. Hon håller stenhårt på Brynäs trots att hon bor i Rökebo norr om Sandviken.

Annons
- Brynäs-intresset fick jag redan på 60-talet när dottern Agneta var gift med Kjell "Kula" Johnsson, berättar Maj. Då missade jag och maken Gösta knappt en hemmamatch för Brynäs.
Men under senare år har det inte blivit mycket hockey och Brynäs för Maj. Maken Gösta dog för några år sedan och hon har ingen större lust att köra till Gävle när det är mörkt.

Riktigt roligt

- Men förra vintern frågade sonen Olof och hans son om jag var sugen att följa med på en match, säger Maj. Så jag tog chansen och det var riktigt roligt. Jag måste ha varit en av de äldre på Gavlerinken den kvällen.
- Det var faktiskt riktigt roligt att komma in till Gavlerinken igen, menar Maj. Men tänk så mycket som blivit förändrat sedan den tiden vi var stamgäster. Det var knappt så jag kände igen mig.
- Men varför ska de behöva spela så hög musik? undrar Maj Eriksson. Det bara dånar i öronen på mig.
Maj hoppas naturligtvis att Brynäs ska fixa ett nytt kontrakt i Elitserien.
- De har gett mig så många roliga stunder och visst behöver Gävle ett elitlag i ishockey. Så jag håller tummarna att laget ska reda upp det hela, avslutar Maj.
JÖRGEN LARSSON