Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maja firade tioårsdagen på isen

Det är inte alla dagar man fyller tio år och samtidigt får tävla i konståkning.
För Gävletjejen Maja Hibner-Wigh blev det verklighet när hon i går deltog i Gefle Piruetten på Testebovallen.

Under två dagar med start i går pågår tävlingen där miniorer och juniorer från hela Mellansverige kämpar i konståkning. Såväl skridskoteknik som rörelser och framträdande bedöms av domare.

Maja Hibner-Wigh från Gävle Konståkningsklubb var en smula nervös innan hon gick ut på isen. På plats i publiken fanns flera anhöriga som senare under dagen skulle fira hennes tioårsdag. Men när hon väl hade åkt klart regnade blommor och gosedjur ner på isen.

– Jag tycker att det gick bra. Sista hoppet som kallas axel var svårast, när man hoppar framifrån och sedan snurrar ett och ett halvt varv i luften. Det krävs mycket teknik. Jag har övat i flera år, berättar hon.

Även klubbkamraten Sofia Sandström, tio år, var med och tävlade. Hon har åkt konståkning sedan hon var fem och tycker att det är allra roligast att tävla.

– Jag har tränat jättemycket inför tävlingen. Det var lite pirrigt innan, men gick bra, säger hon.