Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malena ska vila sig i finalform

Annons

Det blev final. Det var en synbart lättad Malena Ernman som mötte pressen efter tisdagskvällens semifinal i schlager-EM.

– Det kändes väldigt skönt. Nu ska jag se till att få sova och vila.

Det hade nästan börjat ljusna på onsdagsmorgonen innan Malena Ernman kunde hoppa in i svenskdelegationens buss och åka till hotellet och sova. ”Minst åtta timmar, annars slår jag ihjäl någon”, konstaterade hon med ett trött skratt.

Hon medgav att den senaste tiden varit tuff. Hon har känt av trycket från Sverige att göra bra ifrån sig, särskilt efter att hon fått kritik för sin upphackade uppladdning där hon tvingats varva repetitioner i Moskva med operaengagemang i både Stockholm och Wien.

– Självklart är det väldigt skönt att inte behöva komma hem till Sverige med svansen mellan benen. Det här kändes som en liten seger i sig.

– Jag hade förberett svar på vad jag skulle säga om det inte gick så bra, tillade hon.

Nu hoppas hon kunna viga en del tid åt vila inför lördagens final.

– Det var väldigt länge sedan jag fick vara ledig. Jag ska få massage så att jag kan röra mig, jag ska äta, jag ska gå och shoppa lite – se mig om i Moskva! – och gå på gym.

I finalen, där Sveriges startnummer bestämts till fyra efter att Malena Ernman dragit lott på den lätt kaotiska internationella presskonferensen efter semifinalens slut, tror hon att Sverige har en god chans.

– Vi har väldigt bra länder med oss har jag fått för mig. England tror jag är på vår sida, och Frankrike och Tyskland tror jag kan vara bra också, och de skandinaviska länderna. Jag tror det finns många vänliga länder som vill rösta på Sverige.

Bland konkurrenterna i semifinalen gladdes hon mest åt Bosnien-Hercegovinas avancemang.

– Jag tycker väldigt mycket om den låten. Jag har lärt känna sångaren i gruppen lite, vi bor på samma hotell och har pratat en del. Jag nästan grät när han sjöng, han har en fantastisk röst.

På den internationella presskonferensen fick Malena Ernman frågan om hon nu, efter att ha passerat genom nålsögat till finalen, är villig att ställa upp i Melodifestivalen igen nästa år.

– Om någon frågar när jag är riktigt full så kanske jag säger ja, svarade hon och fick hela salongen att brista ut i skratt.